Amper één goal in acht wedstrijden, maar geen paniek: "Hij is goed bezig op training" en "Tegen Standard maakt hij er wel eentje"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Amper één goal in acht wedstrijden, maar geen paniek: "Hij is goed bezig op training" en "Tegen Standard maakt hij er wel eentje"
Foto: © photonews

Nadat hij eind januari overkwam van Beerschot maakte hij meteen indruk bij AA Gent. Daarna is het qua statistieken een beetje bergaf gegaan, tegen KV Mechelen miste hij enkele érg grote kansen. Is er een vertrouwenscrisis? Ploegmaats en coach reageren.

Bij Beerschot scoorde hij dit seizoen acht keer, in zijn eerste drie wedstrijden voor Gent (inclusief de bekerwedstrijd tegen Tongeren) vier goals in 159 speelminuten. 

Daarna werd het echter wat minder, met amper een doelpunt (tegen Charleroi) in acht wedstrijden. Tegen KV Mechelen miste hij zelfs enkele érg grote kansen, zelf was hij er ook helemaal het hart van in.

Tissoudali
© photonews

"Neen, ik denk niet dat Tarik vertrouwen mist. Hij heeft al moeilijker goals gemaakt, dus ik weet niet waaraan het ligt. Hij zal zich snel herpakken, ook al was hij aangedaan. Volgende wedstrijd tegen Standard zal hij wel eentje maken", blijft Vadis Odjidja erin geloven.

"Ik zou hem de pass altijd opnieuw blijven geven", pikte ook Roman Yaremchuk in. "Het gaat niet om het individu, maar om de ploeg. Hij komt dit zeker snel te boven."

Hij werkt heel hard en was beter bezig op training

En ook coach Hein Vanhaezebrouck ziet nog steeds een gretige Tissoudali: "Tissoudali voelt zich goed de laatste tijd. Hij was beter bezig op training, dus het was verrassend dat hij drie kansen liet liggen tegen Mechelen."

"Maar goed: dat doet niets af aan zijn kwaliteiten: hij werkte heel hard en heeft de eerste helft van de ene naar de andere gefietst. Zelf was hij ook niet blij, ik verwijt hem niets. Normaal gezien legt hij ze makkelijk binnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties