Analyse Het seizoen doorgelicht: KAS Eupen liet genieten, maar botste op corona

Het seizoen doorgelicht: KAS Eupen liet genieten, maar botste op corona
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De competitie zit er nu helemaal op, de prijzen zijn uitgedeeld en de clubs weten waar ze aan toe zijn volgend seizoen. Wij maakten de analyse van ieders seizoen op basis van de verwachtingen en waar ze uit kwamen. Vandaag: KAS Eupen.

Verwachting voor het seizoen

Bij KAS Eupen zijn de verwachtingen elk jaar een beetje hetzelfde: erin blijven en als het even kan zo snel mogelijk veilig zijn.

Tussendoor wat goed voetbal brengen, hier en daar eens uithalen tegen een topploeg en mikken op de top van het rechterrijtje.

De realiteit

In het begin van het seizoen viel het meteen op: onder de nieuwe coach bracht KAS Eupen goed en leuk voetbal.

Meer zelfs: lange tijd leverde dat ook resultaten op en leek play-off 2 een echte optie te zijn. Het seizoenslot was er echter te veel aan.

Een corona-uitbraak zorgde voor uitgestelde matchen, een te druk programma en uiteindelijk gingen de Oostkantonners helemaal onderuit.

Toch mogen ze met 43 punten bijzonder trots zijn op hun seizoen. Niemand had dat op voorhand durven voorspellen.

De toekomst

De coach is vertrokken bij Eupen en dus verdwijnt misschien ook wel de manier van spelen, dat wordt nog een beetje afwachten.

Ook de banden met de Aspire Academy worden steeds meer doorgeknipt, waardoor het afwachten is hoe de nieuwe kern (door de nieuwe coach?) gevormd zal worden.

Ook volgend seizoen zal het doel opnieuw hetzelfde zijn: erin blijven en liefst zo veilig mogelijk. Als er drie dalers zouden zijn volgend seizoen, dan geeft dat natuurlijk een ander soort druk ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties