Voetbal Vlaanderen ziet beloftenteams in amateurreeksen als versterking: "Berchem-KV Mechelen is een trekpleister"

Voetbal Vlaanderen ziet beloftenteams in amateurreeksen als versterking: "Berchem-KV Mechelen is een trekpleister"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De beloftenploegen worden vanaf het seizoen 2022-2023 geïntegreerd in 1B en de amateurcompetities. Bij Voetbal Vlaanderen juichen ze dat toeet

"De meningen zijn een beetje verdeeld, maar de clubs uit 1e Nationale zijn wel allemaal pro", zegt Voetbal Vlaanderen-voorzitter Marc Van Craen bij Sporza. "Daar beseffen ze ook dat dit voor het Belgische voetbal een goede zaak is. De Pro League stelt ook bepaalde eisen aan de U23-teams, zoals het feit dat 2/3e van de spelers opgeleid moet zijn door Belgische clubs. En er is ook een financiële compensatie voor alle reeksen waar die ploegen worden geïntegreerd."

Van Craen ziet het ook als een versterking. "Ik denk het wel. Ik geloof ook niet dat er minder volk naar zou komen kijken, integendeel. Als de beloften van KV Mecheken tegen Berchem zouden spelen, dan is dat een trekpleister. Mensen willen de belgische jeugdproducten en de aankomende talenten zien voetballen. Ook op sportief vlak is het geen degradatie, denk ik. Ook amateursspelers kunnen zich verbeteren tegen deze talenten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties