Disciplinair Comité heeft beslissing genomen over Chakla en Sissako

Bjorn Vandenabeele
| 3 reacties
Disciplinair Comité heeft beslissing genomen over Chakla en Sissako

Het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft dinsdagavond een beslissing genomen over de schorsingen van Sofian Chakla en Abdoulaye Sissako.

Zowel Sofian Chakla als Abdoulaye Sissako kregen twee speeldagen effectief als minnelijke schikking voorgesteld, maar OHL en Zulte Waregem gingen daar niet mee akkoord. Toch blijven de originele straffen gelden.

"Chakla voerde een zijdelings tackle uit, gevolgd door een sprong en een overdreven val van de tegenstander", staat in het verslag van het Disciplinair Comité.

Een andere categorie kiezen verandert echter niks aan de strafmaat. "Bijkers fysieke integriteit was nog steeds in gevaar door de onbesuisde tackle van Chakla, die een Mechelse tegenaanval probeerde af te breken. Dergelijke acties kunnen niet door de beugel."

Advocaat Jesse De Preter sprak over de fout van Sissako als een onvoorzichtigheid. Hij had niet de intentie een fout te begaan en raakt ook de bal.

Het Disciplinair Comité moest daar niet van weten. "Dergelijke ondoordachte en onbesuisde acties kunnen niet getolereerd worden. Een speler moet zich bewust zijn van de gevaren en risico's van zijn handelen op het terrein."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21570 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties