Laatste weekend van september valkuil voor ongeslagenen: Zowel Carrasco als Lukebakio, Bornauw en Casteels verliezen eerste keer

Internationaal deden heel wat Belgen het goed met hun ploeg, maar daar is dit weekend verandering in gekomen.

Atletico Madrid speelde eerder deze week al met vuur door een 1-0 achterstand op het veld van Getafe pas in het slotkwartier om te draaien naar een 1-2 overwinning, vooral dankzij Luis Suarez.

Deze week kon de eerste nederlaag van het seizoen niet meer utigesteld worden. Tegen Deportivo Alaves (dat na 5 wedstrijden nog steeds puntenloos was) lukte het Atletico zelfs niet om een doelpunt te maken ondanks de aanvallende weelde met Suarez, Griezmann en Carrasco.

Victor Laguardia maakte na 4 minuten het enige doelpunt van de partij. In de stand kan Real Madrid zo wat verder lopen in de stand.

Wolfsburg

In de Duitse Bundesliga waren er op het verrassende Freiburg na voor deze speeldag nog twee ongeslagen ploegen: Bayern München en VFL Wolfsburg. Bayern won vrijdagavond op het veld van Greuther Fürth met 1-3 maar Wolfsburg kon de nederlaag niet afwenden op de zsde speeldag.

Wolfsburg (met Lukebakio en Casteels in de basis) kwam nochtans op voorsprong op het veld van Hoffenheim maar Kramaric wiste de openingstreffer van Baku nog voor de rust uit.

Na de rust ging Hoffenheim over de voorlopige seizoensrevelatie vie Bamgartner en Kaderabek. Trainer Mark van Bommel bracht nog Nmecha en Bornauw in maar kon de eerste nederlaag van het seizoen niet afwenden.