Marc Brys haalt verschil aan met al die weken dat OHL zonder overwinning achterbleef

Marc Brys haalt verschil aan met al die weken dat OHL zonder overwinning achterbleef
Foto: © photonews

Voor de tweede keer dit seizoen heeft OHL geproefd van de overwinning. Het elftal van Marc Brys was de voorgaande weken nochtans ook competitief, maar bleef keer op keer achter zonder zege. Meestal draaiden die partijen uit opeen gelijkspel.

De reden waarom het voorbije zondagavond tegen Sint-Truiden wel lukte, hoeft volgens Marc Brys niet te ver gezocht te worden. Soms kan een verklaring ook simpel zijn. "Nu maakten we eindelijk wel die doelpunten, terwijl die in andere wedstrijden wegbleven."

Een uitleg waar weinig op valt af te dingen. OHL heeft tot dusver vijftien keer gescoord. Zes van die vijftien doelpunten, vielen in de laatste twee competitiematchen. Eens wat vaker de bal tegen het net trappen en dan zou OHL niet opnieuw meer dan een maand zonder zege mogen zitten. "We waren al een behoorlijke tijd op zoek naar een overwinning", beseft Marc Brys als geen ander.

Sinds 12 september om precies te zijn. Er is niet enkel het gegeven van de afwerking op zich. Meer efficiëntie gaat de ploeg ook een pak meer vertrouwen bezorgen. "Als die goals wel vallen, dan valt ook de angst weg en dan zie je dat wij ook lekker kunnen voetballen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties