Giorgio Chiellini doet een opmerkelijk pleidooi voor de Super League

Giorgio Chiellini doet een opmerkelijk pleidooi voor de Super League

Giorgio Chiellini is blijkbaar een groot voorstander van de Europese Super League. Om deze te realiseren dan moeten eerst de nationale competities kleiner worden. Zo vertelde hij in een interview bij DAZN.

“De toekomst van het voetbal gaat steeds meer naar een Europese aanpak tegenover de nationale competities”, merkt Chiellini op. “Een speler op het niveau van Juventus wil die Europese wedstrijden spelen, met alle respect. Sporters van ons niveau, maar misschien ook de fans, willen meer Europese wedstrijden. We kunnen nu niet meer terug. Bonden, clubs en spelers moeten in gesprek gaan om de kalender te herschikken en nieuwe competities te creëren om deze sport nieuw leven in te blazen. In de Verenigde Staten weten ze wel raad met dit soort dingen, daar is in iedere sport een Super League.”

Om de voetbalkalender behapbaar te houden, stelt Chiellini dus voor dat de Serie A in grootte moet afnemen. “Sommige clubs zitten in de weg. Ik denk dat een competitie met zestien teams, of misschien achttien teams, perfect is. Daarmee is er meer ruimte voor competitiviteit en Europese wedstrijden. De wereld gaat vooruit, we moeten verandering niet tegenhouden. Op dit moment is er geen dialoog en gaan we langzaam richting een onhoudbare situatie voor iedereen. Ook de fans merken dat”, besluit Chiellini.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties