Balikwisha en Van Der Brempt helpen Jonge Duivels naar nieuwe driepunter tegen Turkije en foutloos rapport

De Belgische U21-ploeg heeft een nieuwe horde genomen richting het EK van 2023 in Roemenië en Georgië.

In eigen huis wonnen de Jonge Duivels met 2-0 van Turkije. Na 5 wedstrijden kunnen ze met 15/15 zelfs een perfect rapport voorleggen met bondscoach Jacky Mathijssen.

De Turken kwamen met een sterk blok naar Leuven om de Duivels geen meter ruimte te geven. In de hele eerste helft kwamen de Duivels niet tot een grote kans en moest Openda meermaals een tik verwerken van een Turkse verdediger.

Meteen na de rust zette Balikwisha dan toch orde op zaken. De voorzet van Verschaeren was perfect, de dummy van Raskin ook.

De Belgen bleven baas in de tweede helft maar een poging van Openda wordt nog van de lijn gekeerd. In het slot kwamen de bezoekers toch nog opzetten maar de Genkse doelman Vandevoordt toonde zich tot drie maal toe zeer attent.

Toch kwam er nog een tweede doelpunt in het slot. Guneren kreeg de bal tegen zijn hand in de eigen zestien. De Turkse verdediger werd getrakteerd op zijn tweede gele kaart en een strafschop voor de Rode Duivels. Ignace Van Der Brempt zette feilloos om.