Genk-KV Mechelen van woensdag moet waarschijnlijk doorgaan omdat reglement niet op tijd klaar geraakt

Genk-KV Mechelen van woensdag moet waarschijnlijk doorgaan omdat reglement niet op tijd klaar geraakt
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Morgen staat normaal gezien Genk-KV Mechelen op het programma, maar de bezoekers wilden die match laten uitstellen omdat ze nog steeds met twee positieve doelmannen zitten. De Pro League wil het reglement wel aanpassen, maar dat geraakt waarschijnlijk niet klaar voor de match.

De match van woensdag was al vervroegd van speeldag 24 omdat Genk volgende week een hele hoop internationals moet missen. Ze trokken daarvoor naar het BAS en kregen gelijk. Maar nu KVM nog met heel wat positieve gevallen zit, wilden ook zij die match liever niet morgen spelen. En Genk wilde hen daarin volgen. Maar... de kalendermanager zag dat niet zitten.

KVM heeft met Gaëtan Coucke en Maxime Wenssens nog steeds twee doelmannen die niet mogen spelen, maar die laatste wordt als belofte gezien. KV Mechelen wou dat reglement laten aanpassen en de Pro League ging daarin mee. Alleen wou Malinwa dat ook met terugwerkende kracht, zodat ze ook de match tegen OHL konden herspelen. Daar was veel minder steun voor. 

Het protocol wordt vandaag verder aangepast, maar dat moet ook nog goedgekeurd worden door de algemene vergadering van de Pro League en de Hoge Raad van de KBVB. Dat wordt dus héél krap, want het moet 25 uur voor de match gebeurd zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties