Liverpool wint League Cup-finale van Chelsea, invallersdoelman Kepa de schlemiel na beklijvende strafschoppenreeks

Gaat Chelsea-trainer Thomas Tuchel vanavond goed slapen na het verlies in de finale van de League Cup. Net voor de strafschoppenreeks wisselde hij doelman en uitblinker Mendy voor invaller Kepa. En net die miste in de strafschoppenreeks de enige penalty.

Het werd een fantastisch schouwspel, ondanks dat er zelfs na verlengingen nog 0-0 op het bord prijkte. Er werden vier doelpunten afgekeurd voor buitenspel en Chelsea-doelman Mendy haalde er een paar schitterend uit zijn doelvlak.

Havertz, Keita en Mané begonnen het kansenfestival, maar zowel Kelleher als Mendy lieten zich niet kloppen. Ook de Liverpool-doelman was goed en stopte twee goeie pogingen van Mount. In de tweede helft en de verlengingen werden goals van Matip, Mount, Lukaku en Havertz afgekeurd voor buitenspel.

Strafschoppen dus. En de 21 eerste pogingen gingen allemaal tegen de netten. En dan was het dus aan Kepa en die schoot hopeloos hoog over. Een zure appel om door te bijten voor Tuchel.