Jeugdspelers in onzekerheid, spelers razend: Moeskroen op weg naar faillissement na jaren van slecht bestuur

Jeugdspelers in onzekerheid, spelers razend: Moeskroen op weg naar faillissement na jaren van slecht bestuur
Foto: Photonews

Woedend zijn ze, de spelers van Moeskroen. De meesten onder hen moeten nog maanden loon ontvangen, maar weten dat ze ernaar kunnen fluiten. Naar verluidt heeft de club vier miljoen schulden. Een faillissement lijkt onafwendbaar nadat de club naar 2de Amateur werd verwezen.

De verhalen die nu naar buiten komen, zijn vrij hallucinant te noemen. Er werd door het bestuur met geld gesmeten voor trainingskampen, viersterrenmaaltijden, persoonlijke uitgaven op kosten van de club, veel te hoge lonen... Moeskroen had zijn reputatie al niet mee, maar blijkbaar ging het van kwaad naar erger. Er werd geld uitgegeven dat er niet was.

Een mogelijke overnemer moet nu al acht miljoen op tafel leggen om de schulden te zuiveren en nog eens vier miljoen om volgend seizoen te waarborgen... Wie gaat er dat in zijn hoofd halen? Gérard Lopez, de Spaans-Luxemburgse zakenman die de club vorig jaar overnam, laat intussen niets meer van zich weten. De geldkraan draaide hij al maanden terug dicht.

De spelers viseren naast Lopez uiteraard ook diens aangestelde technisch directeur, Diego Lopez. Die heeft ver boven de stand van de club contracten uitgedeeld. Voor de honderden jeugdspelers die op Le Canonnier rondlopen, is het misschien nog het ergst. Zij leven in onzekerheid en moeten waarschijnlijk allemaal op zoek naar een nieuwe club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties