Lewandowski spreekt ambitieuze woorden na transfer naar Barça: "Het is mogelijk met Xavi"

Lewandowski spreekt ambitieuze woorden na transfer naar Barça: "Het is mogelijk met Xavi"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar Robert Lewandowski is nu ook echt een speler van Barcelona. In een eerste reactie liet hij al blijken hoe blij hij daarmee is.

De 33-jarige prijsschutter wou eens andere lucht opsnuiven en ging met plezier in op de belangstelling van Barcelona, toch één van de grootste clubs ter wereld. “Xavi heeft een mooie toekomst als trainer voor zich. Ik wil er deel van uitmaken”, zei Lewandowski in een video die maandagochtend door zijn nieuwe club werd gepost voordat hij de gebruikelijke medische onderzoeken onderging.

“Ik ben eindelijk hier, eerst een beetje genieten van Barcelona”, vertelde de Pool voorts na een korte wandeling op het strand. “De laatste dagen waren erg lang, maar uiteindelijk is de deal rond en kan ik me richten op een nieuw hoofdstuk in mijn leven, op een nieuwe uitdaging. Ik ben een kerel die wil winnen, niet alleen wedstrijden, maar ook titels. Ik wilde ooit in La Liga spelen bij een grote club. Barcelona is mijn volgende stap en ik wil deze kans grijpen.” 

“Ook voor mijn privéleven is het een nieuw hoofdstuk. Ik weet dat het voor Barça tijd is om terug te keren naar de top en zo veel mogelijk titels te winnen. Ik heb met Xavi gesproken en vanaf het begin zat ik op een lijn met zijn ideeën. De keuze voor Barcelona was dus snel gemaakt. Ik wil titels winnen en ik voel dat het mogelijk is met Xavi. Hij is een zeer goede speler geweest en hij is een zeer goede coach. Er zijn spelers met grote kwaliteiten en samen kunnen we heel hoog mikken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties