Pro League komt dan toch met goed nieuws rondom stadion in Westerlo

Pro League komt dan toch met goed nieuws rondom stadion in Westerlo

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent had het voor het seizoen al aangekaart en kreeg op speeldag 1 al gelijk: in Westerlo-Cercle kon er geen buitenspellijn getrokken worden. "De calibratie van de buitenspellijn bleek onmogelijk vanwege de lage positie van de zestienmetercamera's", aldus het Referee Department.

"Onprofessioneel", noemde Gent het voor de competitie begon. En dat is het ook, maar het is niet de schuld van het Referee Department. Die hebben er alles aan gedaan om de technologie te testen en op punt te zetten, maar ze vragen al meer dan een jaar om een betere samenwerking tussen alle partijen.

Extra cameramensen

Ondertussen zijn de plooien tussen alle rechthebbenden gladgestreken. Met extra cameramensen en stadionwerken is er voor gezorgd dat er in het Kuipje vanaf de wedstrijd tegen Standard wél een lijn zal worden getrokken.

"Er zullen in het Kuipje van KVC Westerlo geen problemen meer zijn om een buitenspellijn te trekken. Samen met Eleven Sports, Mediapro, de KBVB en de club zelf, vond de Pro League een structurele oplossing", aldus de Pro League trots op de webstek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties