Axel Witsel doet bij Atletico Madrid van zich spreken als centrale verdediger: "Simeone zal hem nog beter maken"

Axel Witsel doet bij Atletico Madrid van zich spreken als centrale verdediger: "Simeone zal hem nog beter maken"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Axel Witsel (33) stapte onlangs over van Borussia Dortmund naar Atletico Madrid. Coach Diego Simeone ziet in Witsel een centrale verdediger, een rol die de Rode Duivel met verve invult.

Helemaal nieuw is dit niet voor Witsel, die ook bij Borussia Dortmund al wel eens moest depanneren achterin. Maar bij Atletico Madrid werd de Rode Duivel in de voorbije oefenmatchen steevast uitgespeeld als centrale verdediger. Interessant, ook met het oog op het WK.

Ex-collega Steven Defour begrijpt waarom Simeone Witsel achterin uitspeelt. "Axel is groot en sterk, heeft een prima pass en staat tactisch goed. Ik zie hem zeker in een driemansverdediging functioneren, als meest centrale man. Van daaruit kan hij passes versturen en moet hij minder man op man spelen."

"Te weinig duelkracht? Dat vind ik niet. In de Bundesliga heeft hij op dat vlak stappen vooruit gezet. Ik geloof dat Axel onder Simeone nog beter zal worden, ondanks zijn leeftijd. Simeone zal hem nog wel wat kneepjes van het vak kunnen leren", besluit Defour.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties