Top & Flop: Mechelen, Antwerp en Genk vs Eupen, Anderlecht en West-Vlaamse malaise

Redactie
| 0 reacties
Top & Flop: Mechelen, Antwerp en Genk vs Eupen, Anderlecht en West-Vlaamse malaise

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook in het seizoen 2022 - 2023 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden. En dus mag u zoals elke week opnieuw een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers. Wie viel ons op? U komt het hier te weten.

TOP

Spektakel in Mechelen

In Mechelen was het Achter de Kazerne nog eens een echt ouderwets voetbalavondje, waarbij het ene doelpunt na het andere viel.

Een uitslag die eindigt op 5-4? Dat is bijna vooroorlogs te noemen. En dus ook best indrukwekkend van b beide teams.

Antwerp blijft gaan

Antwerp is blijven gaan, want ook op speeldag 5 wonnen ze uiteindelijk met de nodige overschotten zelfs ook nog.

The Great Old verloor nog geen punt dit seizoen en als je in eigen huis vier keer kan scoren tegen Union - vorig jaar dé revelatie - mag je niet klagen.

Genk op toerental

KRC Genk lijkt ook op weg te zijn naar een leuk seizoen. Tegen Cercle Brugge kwamen ze stilaan op toerental.

De Limburgers scoorden maar twee keer, maar lieten wel degelijk de nodige leuke dingen zien. En dat maakt dat ze een te duchten tegenstander worden.

FLOP

Slecht Eupen

KAS Eupen gaat ook een lang seizoen tegemoet. In eigen huis kregen ze een bolwassing van Seraing, dat ook niet goed aan het seizoen begon.

Voor beide ploegen zal het lastig worden, maar in thuismatchen tegen een rechtstreekse degradatieconcurrent moet je meer laten zien dan de Panda's deden.

Anderlecht

Ook niet goed in eigen huis? RSC Anderlecht. Dat het verloor tegen AA Gent - ook nog niet helemaal op topniveau dit jaar - deed geen deugd.

Met oog op de Europese weken moet het voor paars-wit toch wel wat beter beginnen lopen, anders dreigt een snelle exit voor Mazzu.

West-Vlaamse malaise

KV Oostende verloor in eigen huis van STVV, Kortrijk bij Club Brugge, Cercle Brugge bij Genk en Zulte Waregem van Charleroi.

Zo lijkt het er steeds meer op dat een aantal West-Vlaamse clubs dit seizoen lang gaan moeten strijden tegen degradatie. Zeker nu er drie of vier clubs gaan zakken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties