Van Crombrugge beseft dat Anderlecht de crisis moet bannen: "Dat is niet nieuw en het blijft een werkpunt"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 1 reacties

Hendrik Van Crombrugge weet tegen welke ploegen Anderlecht het moeilijk heeft

Van Crombrugge beseft dat Anderlecht de crisis moet bannen: "Dat is niet nieuw en het blijft een werkpunt"

Hendrik Van Crombrugge, kapitein van Anderlecht, wil vanavond een reactie zien tegen Steaua Boekarest. De ervaren doelman weet ook wel dat het crisis is bij zijn ploeg.

Na de nederlagen tegen Gent, Union en Westerlo hoeft daar alvast geen tekening bij gemaakt worden. "We zitten vrij diep, daar hoeven we niet flauw over te doen. 1 op 12 is ronduit slecht. Een kwalificatie en een goed Europees parcours mag altijd wel ten koste gaan van enkele puntjes, maar nu zijn het er te veel. Het wordt zaak om nog zo min mogelijk punten te verliezen op de rest."

Lior Refaelov sprak zondag over een gebrek aan intensiteit. "Een gebrek aan inzet, dat weet ik niet zozeer. Maar we worden soms wel "overpowered" door ploegen die meer "Sturm und Drang" tonen. Dat is niet nieuw en het blijft een werkpunt. Wat de voorzitter gezegd heeft, ga ik binnenskamers houden. Maar in grote lijnen was de boodschap dat de spelers hun verantwoordelijkheid moeten nemen en daarin heeft hij gelijk."

Geen woorden maar daden dus. "Ik snap de kritiek wel. Ik ben de eerste om toe te geven dat het te weinig is. Maar woorden zijn één ding. Nu moeten we reageren met daden om de puntenkloof weer te verkleinen. Zeker wanneer we kwalitatief niet superieur zijn, zullen we dat moeten compenseren met werk en inzet. Anders wordt het moeilijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21820 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Conference League

Nieuwste reacties