FIFA fel onder vuur, Infantino naast minister met 1LOVE-band en verliest steun: "Onaanvaardbaar wat we meemaken"

FIFA fel onder vuur, Infantino naast minister met 1LOVE-band en verliest steun: "Onaanvaardbaar wat we meemaken"

Qatar bepaalt en Infantino zorgt er namens de FIFA voor dat alle landen gehoorzamen. Zo was het tot dusver, maar de wereldvoetbalbond komt hier niet bepaald goed uit.

De storm aan ongeloof nadat de FIFA het dragen van de 1LOVE-band verbood op straffe van een gele kaart en sommige spelers zelfs hun mening niet meer durven uitdrukken, is nog niet gaan liggen. Opvallend wel: tijdens Duitsland-Japan zat de Duitse minister Nancy Faeser met de 1LOVE-band rond haar arm naast... Gianni Infantino.

Naast het veld kan dat wel zonder een gele kaart te krijgen. Dat zal nog het minste van Infantino zijn zorgen zijn. Op een persconferentie heeft Jesper Møller, de Deense bondsvoorzitter, het vertrouwen in hem opgezegd. "Denemarken zal de huidige FIFA-voorziter niet steunen", aldus Møller. Die verwijst zo naar de voorzittersverkiezingen van 2023, waarvoor Infantino voorlopig de enige kandidaat is.

Desondanks kan de Zwitser dus niet langer op Deense steun rekenen. "We zullen nog wel zien of er nog een andere kandidaat bijkomt, er is nog tijd. Ik ben niet enkel ontgoocheld, ik ben kwaad. Dit is mijn zevende WK. Wat de spelers nu meemaken, is compleet onaanvaardbaar. Daar moeten we een antwoord aan bieden", is 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21685 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties