🎥 Manchester City voetbalt extrasportieve zorgen van zich af en nadert op leider Arsenal in aanloop naar topper

Het was vooral met extrasportieve zorgen dat Manchester City de afgelopen dagen in het nieuws kwam. De Premier League klaagt de club aan voor financiële overtredingen. Ondertussen blijft City wel in de race om de titel.

Het is immers aan het jagen op Arsenal, dat slechts gelijkgespeeld had tegen Brentford. Het bezoek van Aston Villa aan het Etihad bood Man City dus perspectief om in te lopen op de leider. Dat had Rodri goed begrepen: de Spanjaard kopte al na enkele minuten een hoekschop voorbij de bezoekende doelman.

Bij Villa werkten ze ook nog eens aardig mee. Na geblunder achterin bood Haaland Gündoğan de 2-0 aan. Na een fout op Grealish zette Mahrez op slag van rust nog een strafschop om. De wedstrijd was dan al gespeeld. Watkins milderde wel nog: 3-1 was de eindstand.

Kevin De Bruyne stond 90 minuten op het veld. Met deze drie punten erbij nadert Manchester City ook tot op drie eenheden van The Gunners. City heeft wel ook al een match meer gespeeld. Woensdagavond staat de topper Arsenal - Man City op het programma, mogelijk komt er dus een cruciaal moment in de Engelse titelstrijd aan.