Francky Dury streng over de Rode Duivels: "Waarom doen wij dat niet?"

Francky Dury streng over de Rode Duivels: "Waarom doen wij dat niet?"
Foto: © photonews

De Rode Duivels zijn sinds maandag bezig aan de interlandbreak. Dat gebeurt onder de nieuwe bondscoach Domenico Tedesco.

Na het WK in Qatar zette Roberto Martinez een punt achter zijn carrière als bondscoach voor de Rode Duivels. Het gonsde van de namen voor de opvolger van de Spanjaard. Uiteindelijk kwam de voetbalbond uit bij Domenico Tedesco.

Niet de verwachte grote naam, al bleken daarvoor te weinig financiële middelen ter beschikking. Domenico Tedesco is een aanvaardbaar compromis en moet hoe dan ook een kans krijgen om zijn visie volledig door te drukken.

Toch hadden heel veel analisten verwacht dat de voetbalbond voor een andere keuze dan Tedesco ging gaan, zelfs met de beperkte middelen. Ook Francky Dury had het liever anders gezien bij de Rode Duivels.

“Ik had gehoopt dat de bond na Roberto Martínez opnieuw voor een Belg zou kiezen”, vertelt Dury aan HUMO. “Philippe Clement, bijvoorbeeld. Of Michel Preud'homme. Nederland heeft een Nederlandse bondscoach, Duitsland een Duitser, Frankrijk een Fransman, Italië een Italiaan, Spanje een Spanjaard. Waarom zijn wij niet trots op onszelf?”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK Kwalificatie

Nieuwste reacties