Wouter Vrancken heeft de oplossing gevonden bij Genk: "Binnen als buiten de club twijfels"

Wouter Vrancken heeft de oplossing gevonden bij Genk: "Binnen als buiten de club twijfels"
Foto: © photonews

KRC Genk pakte tegen RSC Anderlecht uit met een 5-2-overwinning. Precies wat de ploeg van Wouter Vrancken nodig had.

De voorbije weken liep het niet lekker voor Racing Genk, maar de vijfklapper tegen RSC Anderlecht heeft bijzonder veel goed gemaakt. De Limburgers pakken zo de broodnodige dosis vertrouwen richting de play-offs.

Nochtans was het spel van Racing Genk de voorbije weken verre van slecht. “De hoofdreden de afgelopen weken was het ontbreken van een scorende spits, en dat hebben ze dit weekend als collectief opgevangen”, zegt Marc Degryse aan Het Laatste Nieuws.

Ook individueel kwamen de doelpunten er, wat opnieuw voor vertrouwen zal zorgen. “Samatta die een belangrijk doelpuntje meepikt. El Khannouss die z'n eerste maakt. En Paintsil en Trésor die o zo belangrijk zijn voor Genk. De ene heeft een voet in 28 goals, de laatste in 27 goals. Waanzinnig.”

Vrancken blijft graag bij zijn principes en zijn ploeg, ook als het eens minder gaat. Toch moest hij dringend een oplossing vinden, want het vertrek van Paul Onuachu bleef de ploeg toch een tijdje achtervolgen.

“Na die lange ongeslagen reeks hadden ze de laatste weken verloren tegen Standard en Union, wat zowel binnen als buiten de club voor wat twijfels had gezorgd. Die hebben ze nu weer weggespeeld. Net op tijd, zo vlak voor de play-offs”, klinkt het nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties