🎥 Luxemburg verrassend dichter bij EK-kwalificatie dan ooit maar deze misser kan alles beslist hebben

🎥 Luxemburg verrassend dichter bij EK-kwalificatie dan ooit maar deze misser kan alles beslist hebben

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Luxemburg geniet van een goede kwalificatiecampagne, maar had vrijdag een grote impact kunnen maken door Slowakije voorbij te steken en naar de tweede plaats te klimmen. Maar een late misser besliste anders.

De brute 9-0 nederlaag van vorige maand in Portugal deed ons bijna vergeten dat Luxemburg eigenlijk dichterbij de kwalificatie voor een groot toernooi is dan ooit. Een overwinning in IJsland vrijdag zou onze buren op gelijke hoogte hebben gebracht met Slowakije, 2e in Groep J.

Maar in een wedstrijd die gedomineerd werd door IJsland, hielden de ploeggenoten van Anthony Moris stand (1-1). Ze maakten vroeg in de tweede helft gelijk en kwamen zelfs nog dicht bij de 1-2. In de 90e minuut trapte Gerson Rodrigues naast een leeg doel.

Als Luxemburg aan het einde van de kwalificatiecampagne een punt of twee misloopt, zal Rodrigues ongetwijfeld aan die misser denken. Maandag ontvangt Luxemburg Slowakije en een overwinning kan cruciaal zijn voor de eerste kwalificatie ooit.

Momenteel staat het land dus derde in groep J met 11 punten. Slowakije staat tweede met 13 punten en Portugal staat ongeslagen op kop met 21 punten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK Kwalificatie

Nieuwste reacties