Ex-coach van onder meer Anderlecht, Club Brugge en KRC Genk: "Het zou kunnen dat dit mijn laatste job wordt"

Ex-coach van onder meer Anderlecht, Club Brugge en KRC Genk: "Het zou kunnen dat dit mijn laatste job wordt"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hugo Broos is sinds mei 2021 coach van Zuid-Afrika. Hij trekt bijna met het land naar de Afrika Cup, wat in het slechtste geval wel eens zijn laatste tornooi als coach zou kunnen zijn.

Zo weet Broos dat er hoge verwachtingen zijn op de Afrika Cup. "Als wij de groepsfase niet overleven, zal ik minstens in een storm van kritiek terechtkomen", vertelde hij bij Het Laatste Nieuws. "En dan ben ik benieuwd of de federatie aan die druk weerstaat. Maar eerlijk? Het houdt mij niet te veel meer bezig."

Broos was vroeger nog coach bij onder meer Anderlecht, Club Brugge, KRC Genk, Zulte Waregem en RWDM. Na een lange trainerscarrière kan het nu wel eens bijna gedaan zijn.

"Ik ben bijna aan het einde van mijn carrière. Dat weet ik, dat voel ik. Ik laat mijn assistent de veldtrainingen doen, ik kijk op tegen verplichte nummers als persconferenties. Vroeger deed ik die dingen altijd met de glimlach, maar nu... Weet je, het zou wel eens kunnen dat dit mijn laatste job wordt. Zo zit het eigenlijk in mijn hoofd", besluit Broos.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties