'Barcelona heeft akkoord met nieuwe coach, maar... Laporta gebruikt om deze opvallende reden vetorecht om deal tegen te houden'

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
'Barcelona heeft akkoord met nieuwe coach, maar... Laporta gebruikt om deze opvallende reden vetorecht om deal tegen te houden'

Sergio Conceiçao zal niét de nieuwe coach worden van FC Barcelona. De voormalige aanvoerder van Standard was de topkandidaat, maar Joan Laporta heeft zijn vetorecht uit de bureaulade gehaald.

Ook de Spaanse kranten waren de voorbije dagen unaniem. Sergio Conceiçao had een akkoord met FC Barcelona om Xavi Hernandez na het seizoen op te volgen als coach op Camp Nou. Tot Joan Laporta zijn handtekening moest zetten.

El Chiringuito weet dat de voorzitter van Barça zijn vetorecht heeft gebruikt om Conceiçao te weren als nieuwe coach. Volgens Laporta betekent de komst van de Portugees een veel te grote stijlbreuk van het DNA van Barcelona. 

Conceiçao Sergio
© photonews

Conceiçao werd voorgedragen door Deco. De sportief directeur van Barcelona speelde nog met Conceiçao samen bij FC Porto en de Portugese nationale ploeg. Anno 2024 is de voormalige aanvoerder van Standard coach bij Porto, maar ook aan dat verhaaltje lijkt na het seizoen een einde te komen.

Wie wordt de nieuwe coach van FC Barcelona?

De droomkandidaat van Laporta blijft ondertussen nog steeds Jürgen Klopp. De coach van Liverpool FC blijft echter herhalen dat hij na het seizoen voor rust wil kiezen. Op die manier lijkt Hansi Flick over de beste papieren te beschikken om de nieuwe coach van de Catalaanse grootmacht te worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties