Zet van Tedesco wordt niet gesmaakt: "En je hebt Zeno Debast op de bank"

Zet van Tedesco wordt niet gesmaakt: "En je hebt Zeno Debast op de bank"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Domenico Tedesco experimenteerde er in Ierland lustig op los. Al werd dat niet door iedereen gesmaakt.

Toeschouwers en analisten zijn het er roerend over eens. De vriendschappelijke match van de Rode Duivels tegen Ierland was niet om aan te zien. Al gebruikte de bondscoach die om wat te experimenteren richting het EK.

Toch werden al zijn experimenten niet echt gesmaakt, zo getuigt ook Philippe Albert in La Capitale. “Toen ik zag dat Onana zou invallen, dacht ik dat het de vervanging van Vranckx of Verrmeeren op het middenveld zou zijn”, klinkt het.

Maar dat gebeurde niet en dat zorgde ervoor dat Albert toch wel verweesd achterbleef. “Ik vind het nogal verrassend dat Onana naar de centrale verdediging ging, terwijl er nog Zeno Debast op de bank zat. Onana speelt altijd op het middenveld en heeft op die positie haar automatismen. Ik begrijp helemaal niet waarom hij in de centrale verdediging werd geplaatst.”

Een probeersel van Tedesco mocht hij in een noodsituatie terechtkomen? Albert ziet echt niet waar Tedesco met deze zet naartoe wou.

Onana deed het wel niet slecht en voorkwam nog een doelpunt van Ierland. Tegen Engeland zullen we de meeste spelers wellicht wel op hun ‘normale’ positie aan het werk kunnen zien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

UEFA Kampioenschap O21

Nieuwste reacties