Journalist reageert op proces kristalhelder op mogelijke zware boete na artikel over RSC Anderlecht

Journalist reageert op proces kristalhelder op mogelijke zware boete na artikel over RSC Anderlecht

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht heeft voor de rechtbank van eerste aanleg van Brussel een schadevergoeding van 50.000 euro geëist tegen HUMO-journalist Jan Hauspie. De aanleiding is een artikel in Humo, getiteld 'Mauve Malaise'.

Volgens Anderlecht staat het stuk vol onwaarheden, was het ongenuanceerd en onnodig kwetsend. Het gaat hierbij om het artikel 'Mauve Malaise' in HUMO. Op basis van anonieme getuigen schetste Hauspie een ontluisterend beeld van de dagelijkse werking bij de club. 

Hauspie zelf kwam naar zijn proces in de rechtbank van eerste aanleg van Brussel en nam ook zelf het woord. Hij wordt daarin geciteerd door Het Laatste Nieuws: “Het is teleurstellend dat ik hier moet staan eigenlijk."

Riemer Brian vandenhaute wouter
© photonews

"Dat verwacht je niet na een carrière van 30 jaar. Bij straffere zaken zoals de gokchinees heb ik nooit problemen gekend. Tachtig procent van wat in het artikel stond, was door heel wat journalisten geweten. De resterende twintig procent heb ik door onderzoeksjournalistiek verkregen."

Jan Hauspie verdedigde zich voor zijn artikel in de rechtbank

"De rest schrijft het niet, ik wel. En nu sta ik hier”, aldus Hauspie tegenover de rechter. De vertegenwoordigers van RSC Anderlecht lieten zich vertegenwoordigen door advocaten.

Een uitspraak in de zaak mag verwacht worden binnen de maand. Dan weten we hoe zwaar Jan Hauspie eventueel gestraft zal worden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties