Eric Gerets wordt in de bloemetjes gezet vlak voor beladen topper in Frankrijk

Eric Gerets wordt in de bloemetjes gezet vlak voor beladen topper in Frankrijk
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eric Gerets was trainer van Olympique Marseille tussen 2007 en 2009. Hij is duidelijk nog niet vergeten door de club. De voormalige Rode Duivel zal gehuldigd worden voorafgaand aan OM - PSG.

Eric Gerets zal een mooie avond beleven. De iconische rechtsachter, die 86 caps heeft met de Rode Duivels, 346 wedstrijden met Standard en 255 met PSV, zal in het zonnetje worden gezet op een speciale plek.

Tussen september 2007 en juni 2009 was de hij coach van Olympique Marseille. Na een eerste seizoen waarin de Marseillais op het podium eindigden, streed Eric Gerets in het volgende seizoen om de titel tegen Bordeaux.

Zijn team behaalde ook grootse prestaties in Europa, waaronder een overwinning op Anfield in de Champions League, met een uitzonderlijke goal van Mathieu Valbuena. Hij verliet de club vanwege een onenigheid met toenmalig voorzitter Robert Louis-Dreyfus.

Eric Gerets geëerd in het Vélodrome voor OM - PSG

Gerets is altijd in het hart gebleven van de supporters van OM, die hebben besloten hem een speciale eerbetoon te geven, vlak voor de langverwachte Clásico tegen Paris Saint-Germain (zondag, 20:45).

Volgens informatie van RMC Sport heeft de club uit Marseille gepland om Eric Gerets uit te nodigen op het veld om de aftrap te geven, zodat hij door het hele Vélodrome toegejuicht kan worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties