Super League: RSC Anderlecht doet geweldige zaak tegen OH Leuven

In de Super League stonden op zaterdag heel wat pittige en interessante duels op het programma. Zeker naar de clash van RSC Anderlecht tegen OH Leuven werd enorm uitgekeken. En dat werd een absoluut prangertje.

RSC Anderlecht begon als nummer drie aan speeldag drie in de play-offs, maar kon mits een overwinning in het Lotto Park wel over OH Leuven naar plaats twee springen. Door de zege van Standard op vrijdagavond stond er sowieso druk op de match.

Beide ploegen kregen in de eerste helft een aantal kansen, maar scoren werd er niet gedaan. Anderlecht kwam wel een keertje goed weg na handspel, de ruststand was een al bij al billijke brilscore. En dus was het uitkijken naar de tweede helft.

Anderlecht vrouwen
© Louis Evrard

Daarin nam paars-wit snel het voortouw. Opnieuw bleven doelpunten echter lang uit en dus leken we op weg naar een einduitslag zoals hij begon: 0-0. Tot in de absolute slotfase alsnog het verschil werd gemaakt door Anderlecht.

Jacobs doet het met twee doelpunten in slotfase

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd was het Marie Minnaert die de 1-0 aanbood aan Lore Jacobs. Enkele minuten later was er dezelfde combinatie en zo werd het zelfs nog 2-0 voor de thuisploeg tegen Leuven.

Anderlecht springt zo dus over de Leuvenaars en blijft op een puntje van leider Standard hangen. Leuven is nu derde op drie punten van de Rouchettes. Op dinsdag is er alweer speeldag 4 in de play-offs en zullen we opnieuw meer weten.