Super League: Gent pakt stevig uit met winst in Slag om Vlaanderen

In de Super League stonden dit weekend vijf pittige duels op het programma. En daarbij was er in play-off 1 ook een Slag om Vlaanderen tussen Club Brugge en de KAA Gent Ladies. De bezoekers zouden daarin de sterkste blijken te zijn.

Voor Club Brugge en KAA Gent lijkt plaats vier de hoogste plaats te zijn waar ze nog aanspraak kunnen op maken, achter de "grote drie" Standard, OH Leuven en Anderlecht. Europese tickets hangen daar evenwel niet aan vast.

Maximus en Retsin scoren voor Gent

Maar onderling de beste zijn is natuurlijk altijd van belang. En dus was het alle hens aan dek voor beide ploegen. Na een kwartier kwam Gent al op voorsprong dankzij Amber Maximus, die dit jaar het doel steeds beter weet te vinden.

De Bruggelingen gingen daarna op zoek naar een gelijkmaker, maar zowel voor als na de rust werd er uiteindelijk niet gescoord door Club YLA. En aan de overkant werd het wel 0-2 dankzij de ingevallen Nena Retsin.

Gent naar de vierde plaats

Zij zetten tien minuten voor tijd de eindstand op het scorebord. Daarmee was de wedstrijd ook meteen beslist in het voordeel van de Buffalo's. En die doen met hun driepunter ook meteen een goede zaak in de stand in play-off 1.

Ze springen over Genk en Club Brugge naar de vierde plaats in de stand. Dinsdag is er al midweekvoetbal in play-off 1. Dan ontvangt Gent met Genk het nummer zes uit de stand, terwijl Club Brugge op bezoek moet bij OH Leuven.