Essevee haalt speelster op bij Mechelen en talentvolle doelvrouw in Nederland

Essevee haalt speelster op bij Mechelen en talentvolle doelvrouw in Nederland
Foto: © Louis Evrard

Zulte Waregem wil er ook volgend seizoen staan in de Super League. Daartoe gaan ze zich ook flink proberen te versterken. Ook deze week werden alweer twee nieuwkomers binnengebracht bij Essevee.

Lisa Vanhentenrijk komt over van KV Mechelen naar de vrouwen van Zulte Waregem. Tot 2022 speelde ze bij OH Leuven, de voorbije twee seizoenen maakte ze de dienst uit in de Super League bij Malinwa en deed ze veel ervaring op.

De nog steeds maar 20-jarige polyvalente verdedigster kiest nu voor een avontuur bij Essevee. KV Mechelen komt volgend seizoen niet meer uit in de Super League en Vanhentenrijk zelf wil op het hoogste niveau blijven voetballen.

Dat kan de flankverdedigster die ook de nationale jeugdreeksen doorliep gaan doen bij Zulte Waregem. Al moet gezegd dat ze niet de enige speelster is die deze week de overstap maakte naar Essevee, want de club had nog meer nieuws.

Nederlandse doelvrouw komt ook naar Zulte Waregem

Ook de 18-jarige doelvrouw Lot Hemminga komt namelijk naar Zulte Waregem. Zij tekende een contract voor twee seizoenen bij Essevee en zal verder gaan rijpen bij de club uit de Super League. Voor haar wordt het een eerste avontuur in het buitenland.

De voorbije jaren speelde ze in Nederland bij Ter Leede, nu mag ze dus haar debuut gaan maken op het allerhoogste niveau. In het verleden speelde ze al bij de jonge Oranje Leeuwinnen, nu maakt ze een nieuwe stap in haar ontwikkeling.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties