'Chelsea kiest voor stijlbreuk en betaalt tien miljoen euro om coach weg te kopen bij andere Engelse club'

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
'Chelsea kiest voor stijlbreuk en betaalt tien miljoen euro om coach weg te kopen bij andere Engelse club'
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Chelsea FC heeft bepaald wie de nieuwe coach moet worden. En het moet gezegd: het is niet de meest voor de handliggende keuze. En daarnaast zal het de Londenaren een smak gelden kosten.

Chelsea FC besliste een weekje geleden om niet door te gaan met Mauricio Pochettino. De 52-jarige Argentijn loodste The Blues na een twijfelende start naar een zesde plaats en bijhorend ticket voor de Conference League. Uiteraard is dat véél te weinig voor een club als Chelsea. Maar als je weet dat de Londenaren vorig seizoen op een twaalfde stek eindigden...

Antonio Conte en Kieran McKenna leken lange tijd op schema te liggen om de Londense teugels in handen te krijgen. The Athletic laat echter weten dat beide heren de boodschap hebben gekregen dat ze niet worden weerhouden. Chelsea heeft de coach voor volgend seizoen bepaald.

© photonews

Enzo Maresca moet het publiek op Stamford Bridge opnieuw laten kirren van plezier en van overwinningen. Het belooft alvast een stijlbreuk te worden met de voorbije seizoenen. Maresca is een voormalige assistent van Pep Guardiola en dweept dan ook met de voetbalfilosofie van zijn leermeester. 

Het afgelopen seizoen stond Maresca aan het roer bij Leicester City. Hij slaagde erin om The Foxes met héél leuk en ongedwongen voetbal opnieuw naar de Premier League te loodsen. "Ik heb bij de Rode Duivels met Kevin De Bruyne gesproken", zei Wout Faes eerder dit seizoen over zijn coach. "Hij implementeert blijkbaar identiek dezelfde ideeën als Guardiola."

Wie wordt de nieuwe coach van Chelsea FC?

Ook Maresca ziet een verhuis van Leicester naar Londen zitten. Al moet Chelsea een akkoord vinden met The Foxes. Maresca heeft nog een contract tot medio 2026 bij de promovendus. In zijn contract staat een afkoopsom van tien miljoen euro. Het lijkt erop dat dat bedrag ook effectief nodig zal zijn om de 44-jarige Italiaan los te weken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties