Hij dringt zelf aan: 'KRC Genk loopt miljoenen mis en lijkt belangrijke speler kwijt te zijn'

Hij dringt zelf aan: 'KRC Genk loopt miljoenen mis en lijkt belangrijke speler kwijt te zijn'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het zou wel eens een belangrijke en drukke transferzomer kunnen worden voor KRC Genk. Heel wat spelers zouden kunnen vertrekken, terwijl Dimitri De Condé ook inkomend heel wat transfers zal moeten doen.

Naast een nieuwe coach en met alvast twee inkomende transfers (Jarne Steuckers en vandaag nog Adrian Palacios) begon de zomer van KRC Genk alvast vrij goed. Maar de Limburgers gaan nog een hele drukke zomer tegemoet, zoveel lijkt ondertussen duidelijk.

KRC Genk gaat deze zomermercato waarschijnlijk namelijk heel wat spelers zien vertrekken. Het ziet ernaar uit dat Matias Galarza daar eentje van is. De 22-jarige Argentijn zou zelf ook azen op een transfer en wegwillen uit Genk.

Galarza Matias
© photonews

De speler werd in de zomer van 2022 voor 6 miljoen euro gehaald bij Argentinos Juniors. Nu lijkt hij klaar voor een terugkeer naar zijn eigen land, want hij wil eigenlijk weg uit België. Boca Juniors deed al een eerste bod.

Eerst bod onvoldoende, maar ...

Dat bod was nog onvoldoende voor Genk, maar de kans bestaat dat ze hem uiteindelijk wel voor een vrij schappelijke prijs gaan moeten laten lopen. Dimitri De Condé weet dat een speler tegen zijn zin houden geen goed plan is.

En doordat Galarza nadrukkelijk zijn wens duidelijk maakt, weten ze in Argentinië ook dat ze niet per se een absoluut topbod moeten doen om hem mogelijk los te weken. Dat beseft ook Het Belang van Limburg, dat weet dat de prijs van afgelopen winter - toen er nog teams tien miljoen euro wilden betalen - niet zal gehaald worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties