reaReal Madrid
barBarcelona
Datum: 22/10/2006 21:00
Competitie: La Liga
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Santiago Bernabeu
Alle ogen op Real Madrid-Barcelona
Dave Sentobin
| 0 reacties
Alle ogen op Real Madrid-Barcelona
Foto: © SC

Op speeldag zeven in de Primera División zijn natuurlijk alle ogen gericht op el clásico van zondagavond. Leider Barcelona komt met het verlies tegen Chelsea in het achterhoofd naar Bernabéu. Vorig jaar kreeg sterspeler Ronaldinho een staande ovatie van het Real-publiek. Capello en de zijnen willen die vernedering absoluut vanavond vermijden. Eerste achtervolger Valencia krijgt Osasuna op bezoek en Sevilla hoopt opnieuw te winnen van de voorlaatste in de stand, Gimnástic.
 
Al weken staan de Spaanse sportkranten vol met artikels over el clásico, Real Madrid – Barcelona. Ronaldo was bijvoorbeeld al weken individueel extra aan het trainen om zeker topfit te zijn voor de clash van vanavond. Een domme rode kaart weerhoudt hem echter om te spelen. Het is natuurlijk ook een strijd tussen de Catalaanse en Madrileense sportkranten. Ronaldinho wordt al weken gelinkt aan AC Milan en krijgt massa’s kritiek in de Madrileense bladen. De Braziliaanse dribbelaar zal zo alleen maar gemotiveerder aan de aftrap komen in het Bernabéu-stadion.
 
Capello stelt opnieuw het vertrouwen in Helguera, die aan het begin van het seizoen nog naar Racing wou verhuizen. Helguera speelt naast Cannavaro waardoor Sergio Ramos opnieuw naar de rechterkant schuift. Beckham en Cassano zitten alweer op de bank. Rijkaard kiest op links verrassend voor Sylvinho in de plaats van Gio en vooraan krijgt Gudjohnsen opnieuw een basisplaats. Ronaldinho, vorig jaar nog de gesel van de Real-verdediging, verkeert zonder twijfel niet in zijn beste vorm, maar wil vanavond net als alle andere 21 schitteren.
 
Eerste achtervolger Valencia krijgt Osasuna op bezoek. De bezoekers uit Pamplona hebben een matige start genomen met zeven punten uit zes wedstrijden. Trainer Ziganda gooit vanmiddag zijn ploeg helemaal om in vergelijking met de Uefa-cupwedstrijd tegen Heerenveen (0-0). Enkel de Iranees Nekounam behoudt zijn basisplaats. El equipo ché won dit seizoen alle zes wedstrijden in Mestalla. Quique Flores wil die reeks dan ook zo lang mogelijk voortzetten, zeker tegen een tegenstander die altijd goed is in Valencia. Bij de thuisploeg zijn er heel wat afwezigen. Gavilán is geschorst en Marchena, Baraja, Del Horno, Vicente, David Navarro en Edu zijn gekwetst.
 
De vierde in de stand, Sevilla, krijgt promovendus Gimnástic over de vloer. De Catalanen begonnen redelijk goed aan de competitie, maar zijn ondertussen gezakt naar een voorlaatste plaats. Beide ploegen kunnen een overwinning gebruiken. Sevilla wil immers bij de eerste vier blijven en Gimnástic wil terug tussen de mensen staan. De bezoekers konden in hun vijf vorige partijen geen enkele keer winnen. Portillo blijft het vertrouwen krijgen diep in de spits bij Gimnástic.
 
Mallorca krijgt vanmiddag rode lantaarn Real Sociedad over de vloer. De Basken putten slechts één punt uit zes wedstrijden. De thuisploeg staat voorlopig in de veilige middenmoot met acht punten. De andere partijen van vanmiddag zijn Recreativo – Getafe, Ahletic – Celta en Espanyol – Racing.
 
Gisteravond waren er al drie partijen in de Primera División. Deportivo won op een diefje van Atlético Madrid. Arizmendi zorgde voor de enige treffer van de avond. Bij de Madrilenen viel alweer een speler zwaar geblesseerd uit, na Maxi en Petrov is nu ook Mista lange tijd buiten strijd. Zaragoza won met 2-1 van Real Betis. Twee goals van Milito en een tegengoal van Robert waren genoeg voor de zege. Villarreal en Levante kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel in de streekderby. Jonathan en Camacho waren de doelpuntenmakers.
 
    

Meer nieuws