Datum: 10/09/2016 20:00
Competitie: 1e nationale
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
"Verwacht een overweldigende sfeer in mijn eerste thuismatch"
Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties

Nieuwe spits Simon Vermeiren (Beerschot-Wilrijk) hoopt op een overweldigende sfeer in zijn eerste thuiswedstrijd

"Verwacht een overweldigende sfeer in mijn eerste thuismatch"

Simon Vermeiren speelt dit weekend zijn eerste thuiswedstrijd voor Beerschot-Wilrijk. De nieuwe spits voelt zich meteen goed in zijn vel op het Kiel.

Simon Vermeiren kwam na het plotse vertrek van Ernest N'For een week voor het verstrijken van de transferdeadline de Kielse rangen versterken. De 25-jarige spits werd weggehaald bij reeksgenoot Oosterzonen en zegt dat hij het voorstel van Beerschot-Wilrijk simpelweg niet kon weigeren.

"Voor de mensen bij Oosterzonen kwam mijn transfer misschien wat hard aan", vertelt Vermeiren aan Voetbalkrant.com. "Maar uiteindelijk begrijpen ze wel dat ik een ploeg als Beerschot-Wilrijk niet kon weigeren."

Ik heb nog niet vaak voor zo'n grote massa gevoetbald. Het wordt een speciale ervaring.

Meteen aanvaard in de groep

De integratie van Vermeiren verliep vlot. "Ik kwam in een aangename groep terecht die heel goed aan elkaar hangt. Ik werd snel aanvaard en kreeg al veel uitleg van de ervaren spelers Het zijn allemaal sympathieke gasten."

Vermeiren moest zijn job als leerkracht aan de topsportschool opgeven omdat Beerschot-Wilrijk sinds dit seizoen een profclub is. "Dat vond ik wel een beetje jammer. Ik deed het graag en had fijne collega's. Maar profvoetballer worden, daar droomt toch elke jonge voetballer van? Hier heb ik mijn hele leven voor gewerkt", is Vermeiren trots.

Maatje Placca

"Ik verwacht een overweldigende sfeer tegen Maasmechelen", blikt Vermeiren vooruit op de match van zaterdag. "Ik heb nog niet vaak voor zo'n grote massa gevoetbald. Vorig jaar met Oosterzonen hier op het Kiel, maar nu staat het publiek àchter mij. Dat wordt echt een speciale ervaring."

Naast Vermeiren loopt er met Fessou Placca nog een ex-speler van Oosterzonen rond. "Ik heb hem nog niet veel op training gezien (Placca was in Togo voor een kwalificatieduel voor de Africa Cup, nvdr) maar we kennen elkaar erg goed van vorig seizoen. We maakten samen meer dan 40 goals. We weten hoe we mekaar moeten aanspelen en waar elkaars sterktes liggen."

Meer nieuws