KRC Waregem
wetWetteren
0-1
0-2
Datum: 12/03/2006 15:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Mirakelstadion
Cappellen kan titelstrijd nog spannend houden
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Cappellen kan titelstrijd nog spannend houden
Foto: © SC

De blikvanger van het weekend is uiteraard de topper tussen Cappellen en FCV Dender, waarin Cappellen voluit voor de winst moet gaan. Bornem wil tegen Maldegem eindelijk nog eens de drie punten pakken. En met Sint-Niklaas en Harelbeke staan er twee eindrondekandidaten tegenover elkaar.

Cappellen liet in de afgelopen weken behoorlijk wat steken vallen, terwijl FCV Dender foutloos bleef. Het gevolg daarvan was dat Dender zes punten uitliep. Om nog echt mee te doen voor de titel moet Cappellen dus de drie punten thuis houden. Indien dat niet gebeurt ziet het er zeer goed uit voor Dender wat de titel betreft. De heenwedstrijd bood spectaculair propagandavoetbal en eindigde op 4-4. Cappellen en Dender hebben alles in huis om ook nu weer voor een spannende partij te zorgen.

Voor RC Mechelen is de degradatiezone sinds vorige week opnieuw niet ver weg. Slechts twee puntjes scheiden Mechelen en Aalst van elkaar. RCM moet dus zien te winnen thuis tegen Torhout, dat zich nog steeds in de middenmoot bevind en allicht zal proberen om terug de sprong naar de linkerkolom te maken.

In de wedstrijd tussen KV Turnhout en Willebroek-Meerhof nemen twee middenmotors het tegen elkaar op. Beide ploegen startten het seizoen nochtans met vrij hoge ambities, maar zowel Turnhout als Willebroek-Meerhof lijkt de aansluiting met de subtop verloren te hebben. Door dit weekend te winnen kan één van beide ploegen het seizoen wat meer kleur geven.

Bornem hoopt weer vertrouwen te putten uit het gelijkspel van vorige week. Dan is het nu het moment om toe te slaan en eindelijk nog eens te winnen. Maldegem verloor immers vorige week thuis van Diegem en bevindt zich niet zo ver van de degradatiezone. Door te winnen tegen Bornem kan Maldegem uiteraard wel voor een deel het degradatiespook van zich af spelen.

Rupel Boom geeft zondag Diegem partij. Ook Boom pakte vorige week een puntje op verplaatsing en wil aan die prestatie nu een vervolg breiden door thuis succes te boeken. Diegem boekte vorige week zijn eerste uitzege dit jaar en gaat voor een 6 op 6. Boom wil natuurlijk kost wat kost van die laatste plaats weggeraken. Diegem moet oppassen dat het niet uit de top zes valt.

Wetteren is uitstekend begonnen aan de derde periode en wil ook in Waregem zegevieren. Waregem is al enkele weken aan een terugval bezig en zou door een overwinning het seizoenseinde wat glans kunnen geven. Vorige week kreeg Racing Waregem nog een 4-0 pandoering te verwerken. Wetteren komt steeds dichter en dichter bij een plaats in de top vijf.

FCN Sint-Niklaas en SW Harelbeke gaan allebei resoluut voor de eindronde. Op dit moment delen ze ook de derde plaats in de rangschikking. Maar aangezien Waregem al een periodetitel beet heeft, heeft alleen de winnaar van het onderlinge duel tussen Sint-Niklaas en Harelbeke een virtueel eindrondeticket vast. 

Eendracht Aalst lijkt de laatste weken aan de betere hand en wil die lijn doortrekken tegen WS Woluwe, dat vorige week eindelijk nog eens thuis kon winnen. Aalst slaagde er de laatste weken in een mooie 7 op 9 neer te zetten en dat terwijl voorzitter Garré nog steeds voor de nodige opschudding zorgt. Aalst sluipt dichter en dichter bij RC Mechelen en SK Maldegem. Winst in de thuismatch van dit weekend kan dus mooie perspectieven bieden. Maar WS Woluwe zal ongetwijfeld stokken in de wielen willen steken.






Meer nieuws