kvkKV Kortrijk
lieLierse SK
0-1
Datum: 27/05/2007 16:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Eindronde: speeldag 1
Stadion: Guldensporenstadion
Lierse trekt straks naar Kortrijk
Lierse trekt straks naar Kortrijk
Foto: © SC

KV Kortrijk lijkt de underdog te zijn in deze eindronde maar speelde wel een sterk seizoen en wist de derde plaats te behalen in tweede klasse, na KV Mechelen én met een voorsprong van zeven punten op Antwerp. Voor de drie andere ploegen betekenen de onderlinge wedstrijden niet meer of minder dan een streekderby.
 
Lierse moet via de eindronde het behoud in eerste klasse proberen te verzekeren. Dat zal niet makkelijk met tegenstanders als KV Mechelen en Royal Antwerp FC. Lierse speelt de eerste wedstrijd uit in het Guldensporenstadion in Kortrijk, waar het de ploeg van trainer Hein Vanhazebrouck ontmoet.
 
Hein Vanhaezenbrouck heeft te kampen met het feit dat KV Kortrijk eigenlijk over een te kleine kern beschikt waadoor het moeilijk wordt voor de spelers, die toch al een loodzwaar seizoen achter de rug hebben, ten volle te spelen. Bovendien zijn ook middenvelders Calvo en Provoost uitgevallen, net als Vervaeke die de start van de eindronde zal moeten missen.

De voorlopige selectie van Kortrijk ziet er als volgt uit: Mollez, Demets, De Ly, Chen, Verbrugghe, Timmermans, Makhloufi, Vermast, Jarakovic, Landu Tubi, Nong. Invallers: Vandoorne, Hempte, Gezelle, Ujkani en Claeys.

Het wordt alleszins geen makkelijke opdracht voor Lierse dat een offensief ingesteld Kortrijk partij zal moeten geven. De trainer van Kortrijk maakt er geen geheim van dat hij liever Beveren had ontmoet in de eindronde, omdat die ploeg volgens hem, minder gemotiveerd zou geweest zijn.
 
Voor Lierse ligt dat natuurlijk anders. Zij moeten trachten het mirakel van vorig jaar te herhalen en dat legt natuurlijk een grote druk op trainer en spelers. Lierse wist in de laatste twee wedstrijden van het seizoen een gelijkspel tegen Moeskroen uit de brand te slepen en behaalde een klinkende 1-4 overwinning op Daknam. Dat gaf hen toegang tot de eindronde. Het is een bewogen seizoen geweest voor de club uit de Pallieterstad. De perikelen rond de omkoopaffaire zinderden nog na. Uiteindelijk heeft Lierse wel de licentie voor volgend seizoen beet en heeft dus alle reden om ervoor te gaan in deze eindronde.
 
In de voorlopige kern is ook Kristof Snelders opgenomen, die gisteren trouwde. Verwacht wordt dat trainer Rekdal “Snellie” als invaller zal gebruiken. Ook Sven Van der Jeugt, die gisteren eveneens trouwde, zit mee in de selectie. Develer, Ingrao, Tailson en Mamouni werden niet geselecteerd. Buyens is nog out met een blessure. Lierse kan wel rekenen op spelers als Charlie Miller en Sven Kums, de ervaring van Jan Moons en Chris Janssens en natuurlijk de topscorer bij Lierse dit seizoen, Jarju. Zij en de rest van de ploeg moeten ervoor zorgen dat Lierse vanaf de eerste wedstrijd punten weet te pakken.

Het lijkt erop dat de supporters van Lierse massaal naar Kortrijk zullen afzakken om hun ploeg vocaal aan te moedigen. Van de voorziene 2280 kaarten waren er gisteren nog maar enkele over.
 
Lierse moet eigenlijk winnen op Kortrijk om alvast een goede uitgaanspositie te hebben. Komende donderdag zakt de ploeg van trainer Vanhaezebrouck dan af naar het Lisp.
 
Op de derde speeldag moet Lierse de verplaatsing naar de Bosuil maken. De vierde speeldag is ook al zo’n beladen derby, dan ontvangt Lierse de buren uit Mechelen. 
Op de vijfde speeldag wordt het een weerzien met de oudste club van het land op het Lisp, die eerder ook al in januari op bezoek kwamen voor het bekerduel. Een wedstrijd waar men in Lier nog steeds met gemengde gevoelens aan terug denkt. Er zijn lessen getrokken uit die situatie, waardoor er beperkingen werden gelegd wat betreft de kaartverkoop. 

Op de laatste speeldag moet Lierse afzakken naar Mechelen waar ze achter de Kazerne de laatste keer alles moeten geven om, hopelijk voor de vele fans, het behoud te kunnen vieren.
 
KV Kortrijk – Lierse, zondag 27 mei om 16u, onder leiding van scheidsrechter Luc Wauters.

Meer nieuws

2e klasse