virVirton
antAntwerp
0-1
51' Sandro Calabro (pen)
0-2
0-3
Datum: 19/04/2014 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Stade Yvan Georges
De Roeck: "Mijn doel is met Antwerp naar eerste klasse gaan"
Nicola Cantoro
| 0 reacties
De Roeck: "Mijn doel is met Antwerp naar eerste klasse gaan"
Foto: © SC

Antwerp FC kende de voorbije weken vele strubbelingen omtrent de verkoop van de club, de positie van de trainer en de slechte resultaten. Vanavond kan de rust toch al een beetje terugkeren als er gewonnen wordt op het veld van Virton. Antwerp kan alvast rekenen op kapitein Jonas De Roeck.

Door Nicola Cantoro

De ex-speler van AA Gent, Germinal Beerschot, Lierse, Augsburg en OH Leuven tekende deze zomer een contract van twee seizoenen bij de club waar het voor hem allemaal begon. De 34-jarige verdediger had zich zijn eerste seizoen bij The Great Old wellicht anders voorgesteld.

De club met stamnummer 1 bengelt in de middenmoot van tweede klasse en mag de promotie dit seizoen nu al bijna op zijn buik schrijven. Het team van De Roeck kon uit de laatste zes matchen slechts een 2 op 18 putten.

U kan terugkijken op een mooie carrière in België en Duitsland. Kunnen we zeggen dat de periode nu bij Antwerp een van de donkerste periodes is uit uw carrière?

“Ieder seizoen ken je wel wat mindere momenten. De doelstellingen zijn niet bereikt, de afgelopen resultaten zijn zelfs slecht, maar de sfeer blijft wel goed. Dat is heel het seizoen al goed geweest. Maar om nu te zeggen: de donkerste periode van mijn carriére… Nee, dat niet. Ik heb, net zoals de meeste voetballers, nog mindere periodes meegemaakt.”

“Groep mist ervaring om heel seizoen voorin mee te draaien”

Waar is het gelopen bij Antwerp dit seizoen?

“De verwachtingen waren heel hoog dit seizoen. We waren nochtans goed gestart, maar de groep mist misschien nog wat de ervaring om een heel seizoen voorin mee te kunnen draaien. Te veel jongens kenden ook nog eens op hetzelfde moment een mindere periode qua spelniveau. De mengeling van die twee zaken heeft ervoor gezorgd dat we dit seizoen onder de verwachtingen presteerden en de doelstelling niet haalden.”

Vanavond moeten jullie naar Virton. Kunnen jullie zich nog opladen voor zo een verre verplaatsing zonder inzet?

“Tuurlijk. Als je een goede prof bent, mag dat nooit een probleem zijn om je op te laden voor een wedstrijd. Ik denk niet dat dat een makkelijke wedstrijd zal zijn. Toen ik hier thuis tegen Virton speelde, viel het me op dat ze een goed voetballende ploeg zijn. Voetballend zelfs bij de beteren in tweede klasse. Voor ons is het belangrijk dat we een goed resultaat halen en dat we komaf maken met de slechte resultaten van de afgelopen weken. We moeten toch nog zo hoog mogelijk proberen eindigen.”

“Langzaam aan al bouwen naar volgend seizoen toe”

Jullie hebben niets meer te winnen of te verliezen dit seizoen…

“We moeten echt proberen zo hoog mogelijk te eindigen. Dit seizoen moeten we met een positieve noot kunnen afsluiten. Er kan dan al gebouwd worden naar volgend seizoen. We moeten realistisch zijn. Onze doelstelling behalen is mathematisch nog mogelijk. Maar we weten dat dat heel moeilijk zal worden en dat we niet alles in eigen handen hebben. In ons achterhoofd wordt er dan al rekening gehouden met hoe het kan beteren naar volgend seizoen toe. Je speelt nu voor het goede resultaat, de supporters die meekomen en de ploegmaats die je niet wil teleurstellen. We speelden de voorbije twee weken goed, maar de resultaten bleven achter. Nu hopen we daar verandering in te brengen.”

Hoe ziet u uw toekomst persoonlijk in? Nog een jaartje in tweede bij Antwerp?

“Ik heb nog een contract van een jaar en voel me hier goed als kapitein van de ploeg. Ik heb wel de ambitie om hier te blijven en hopelijk kan ik dan bijdragen tot de promotie naar eerste klasse.”

Is dat uw persoonlijk doel, met Antwerp toch nog naar eerste klasse gaan?

“Ja, zeker en vast. Ik heb persoonlijk veel feeling met deze club. Het is ook een club die gewoon thuishoort in eerste klasse. Dat zou toch een mooi moment in mijn carrière en voor de club zijn als ik met Antwerp naar eerste klasse zou kunnen promoveren.”

Meer nieuws

2e klasse