beeBeerschot
kvmKV Mechelen
Datum: 26/01/2019 20:30
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Moment van de waarheid is daar: wie steekt op het Kiel de hand uit naar periodetitel?

Volg Beerschot Wilrijk - KV Mechelen vanavond om 20u30 LIVE bij VOETBALKRANT.COM!

Moment van de waarheid is daar: wie steekt op het Kiel de hand uit naar periodetitel?
Foto: © photonews

Al wekenlang kijken de twee betrokken teams uit naar deze affiche en ook de buitenwereld volgt aandachtig mee. Beerschot Wilrijk vs KV Mechelen: de winnaar van deze topper gaat wellicht met de periodetitel aan de haal. Blijft het gelijk, dan wacht er nog een spannende strijd tot de laatste seconden.

Sinds de laatste onderlinge ontmoeting puurde Beerschot Wilrijk elf punten uit vijf wedstrijden. Met die eerste tien op twaalf kon het gerust leven. Het gelijkspel op het veld van Union werd aanzien als een goed punt. Dat was veel minder het geval met het resultaat van vorig weekend: het doelhout en een gemiste strafschop zorgden voor zuur puntenverlies tegen Westerlo.

Progressie omzetten in resultaat

In elk geval is het zo dat Beerschot Wilrijk in de loop van de competitie gegroeid is als team en het veel meer regelmaat aan de dag legt in de tweede periode. Het wil de gemaakte progressie omzetten in een cruciale driepunter. Pietermaat (enkel), Brogno (lies), Vancamp (knie) en Dudouit (adductoren) moeten deze topper wel van langs de kant bekijken.

KV Mechelen is dit seizoen al vaak een goed geoliede machine geweest, maar lijkt niet meteen in zijn beste periode te zitten. Al kan het evengoed zijn dat het in deze wedstrijd nog eens de puntjes op de i zet. Het is wel een feit dat het twee moeilijke matchen kende tegen Union (waarvan één in de beker) en vooral de partij tegen Roeselare matig was.

Van Cleemput out bij KVM

Daartegenover staat uiteraard wel dat het in totaal nu al twintig(!) wedstrijden ongeslagen is. Bij een gelijkspel volgen er in elk geval nog vijf boeiende matchen en KV houdt sowieso de finalewedstrijden achter de hand. Het beschikt ook over een zo goed als fitte kern. Enkel rechtsachter Jules Van Cleemput (enkel) is geblesseerd.

Vorige onderlinge duels

In de wedstrijd op 30 november bleek al hoe dicht het bijeen ligt. Noubissi en Storm zorgden voor een 1-1-gelijkspel Achter de Kazerne. In de eerste periode haalde Malinwa het thuis vlot met 3-0. De laatste nederlaag van KV Mechelen kwam er wel op het veld van Beerschot Wilrijk. Op 14 september 2018 werd het 1-0.

Meer nieuws

2e klasse