Datum: 09/03/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Luminus Arena
Live Been start met Croux, Gorius en Fernandez tegen Gent
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Been start met Croux, Gorius en Fernandez tegen Gent
Foto: © SC

Racing Genk wil de reguliere competitie afsluiten met een 6 op 6. Daarvoor moet het vanavond wel voorbij AA Gent geraken dat veroordeeld is tot play-off 2.

De sfeer kan moeilijk beter zijn dan de afgelopen week in de Cristal Arena. De kwalificatie voor de bekerfinale heeft voor een boost gezorgd. Spelers en coach oogden ontspannen de dag voor de wedstrijd. Genk is ook goed op dreef met een 10 op 12 in de competitie. Mario Been wil in play-off 1 maar al te graag een gooi doen naar de tweede stek en daarom wil hij tegen Gent en Bergen 6 op 6 pakken. 

De Nederlandse oefenmeester kan beroep doen op een nagenoeg volledig fitte kern. Benji De Ceulaer trainde mee en is inzetbaar. Enkel Walsh en de langdurig geblesseerde Joneleit zijn onbeschikbaar.

Voor AA Gent staat er in de twee resterende wedstrijden van de reguliere competitie niets meer op het spel. De troepen van Victor Fernandez kunnen straks vrijuit voetballen. De Spaanse coach moet echter een pak spelers missen. Brüls, Soumahoro, Lopez, Padt, N'Diaye en Thijs liggen in de lappenmand. Kage is geschorst.

David Hubert

Eén speler heeft deze wedstrijd alvast met rood aangeduid in zijn agenda: David Hubert. Hij was aanvoerder van Genk in het kampioenenjaar maar raakte geblesseerd en kon onder Mario Been geen basisstek meer veroveren. Tijdens de winterstop werd hij door Genk uitgeleend aan AA Gent. Hij zal vanavond het ongelijk van zijn voormalige coach willen bewijzen.

Meer nieuws