berBergen
staStandard
Datum: 25/08/2013 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stade Charles Tondreau
Standard op naar tiende zege op rij
Marc Van Den Noordgaete
| 0 reacties
Standard op naar tiende zege op rij
Foto: © SC

Standard wil bij Bergen zijn tiende overwinning op rij boeken, maar ondanks de 1 op 12 van de thuisploeg is dat makkelijker gezegd dan gedaan. De Draken staan immers onder hun waarde geklasseerd, bij de Rouches lijken de opeenvolgende wedstrijden hun tol te eisen.

Door Marc Van Den Noordgaete

Standard won tot nu toe al zijn wedstrijden: vijf Europees en vier in de competitie. In Bergen zou het maar al te graag een vervolg breien aan deze reeks en dus met 15 op 15 de vijfde speeldag afsluiten. Maar de 1-0 tegen OH Leuven vorige zondag kwam er met meer geluk dan kunde, en ondanks de 0-2 uitzege bij het Wit-Russische FK Minsk in de Europa League was de prestatie evenmin om over naar huis te schrijven. De Rouches lijken dus wat op hun tandvlees te zitten.

Rotatie

Standard zit echter Europees op rozen en blijft mits een driepunter alleen leider, wat ongetwijfeld een stimulans zal zijn om in het Charles Tondreaustadion voluit te gaan. Bovendien kan trainer Guy Luzon in zijn rotatiesysteem om het eender wie opstellen zonder zijn ploeg te verzwakken. Alleen doelman Eiji Kawashima speelde tot nu toe alle wedstrijden en houdt de Franse aankoop Yohann Thuram aan de bank gekuisterd.

Versterking

Een weelde waarvan Luzons collega Enzo Scifo enkel maar kan dromen. Na de 2-0 nederlaag vorige week tegen Zulte Waregem claimde hij overigens om versterking. Die kwam er ook met de 20-jarige Kameroense spits Steve Beleck, die zijn naar het Spaanse Levante vertrokken landgenoot Aloys Nong moet vervangen. Hij staat nog niet in de selectie, in tegenstelling tot de bij Anderlecht weggekochte Senegalese verdediger/middenvelder Cristophe Diandy.

Scorend vermogen

Of dit zal volstaan is af te wachten, al staat Bergen ons inziens onder zijn waarde gerangschikt. Het verloor vorige speeldag wel kansloos bij Zulte Waregem, maar was de week voordien tegen Charleroi de betere ploeg. De Draken stuitten toen echter op een sublieme doelman Parfait Mandanda, al misten ze ook enkele loepzuivere kansen. Dit gebrek aan scorend vermogen zou hen tegen een efficiënt Standard opnieuw zuur kunnen opbreken.

Selectie Bergen: Werner, Saussez, Dupire, Shpungin, Franquart, Dussenne, Lorenzi, Sapina, Monteyne, Timmermans, Soumah, Mununga, Ntambwe, Nyoni, Diandy, Matthys, Chatelle, Angeli, Arbitman, De Belder en Jarju.

Selectie Standard: Kawashima, Thuram, Iandoli, Opare, Ngawa, Ciman, Kanu, Ben Haim, Arslanagic, Van Damme, Bulot, De Sart, Öztürk, Buyens, Mpoku, Cissé, Mujangi Bia, Öztürk, De Camargo, Biton, Batshuayi en Ezekiel.

Schrijf je in bij Unibet UNIBET en ontvang 60 euro gratis wedtegoed! Met een inzet van 60 euro verdien je 270 euro als de thuisploeg wint. Zet je 60 euro in op winst van Standard, dan kan je dat 102 euro opleveren. Stel je bonus van 60 euro aan wedtegoed veilig. Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 60 euro gratis. 

Meer nieuws