Datum: 31/08/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Jan Breydel
Live Etock brengt Cercle langszij
Marc Van Den Noordgaete
| 0 reacties
Etock brengt Cercle langszij
Foto: © SC

Oud-Heverlee Leuven boekte zijn eerste zege tegen Lokeren en wil deze lijn doortrekken bij Cercle Brugge. Makkelijker gezegd dan gedaan, want de Leuvenaars gingen bijna altijd met de billen bloot bij de Vereniging. Mits een zege, slaan de groen-zwarten OHL bovendien terug tot op vier punten.

Door Marc Van Den Noordgaete

Maxime Annys kent beide ploegen door en door. De 27-jarige middenvelder - voorlopig nog zonder club - maakte immers een deel van zijn jeugdopleiding door bij de Bruggelingen, met als bekroning enkele selecties als jeugdinternational. Na omzwervingen bij onder andere Roeselare en Bergen kwam hij in 2009 bij Oud-Heverlee Leuven terecht. In 2011 had 'Max' een ruim aandeel in de promotie naar eerste klasse, waar hij ook de meeste wedstrijden startte.

Spektakel

Annys herinnert zich nog de duels tussen Cercle en OHL alsof het gisteren was. "Steeds spektakelstukken tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Zo werd het in de play-off II in 2012 op Cercle 6-4 voor de thuisploeg, en zette OHL in de terugwedstrijd in de slotfase een 0-2 achterstand om in een 3-2 zege. Het was dus zeer moeilijk een voorspelling te maken en ook nu wordt dat niet eenvoudig."

Kleinere ploegen

"Met Cercle en OHL spelen twee kleinere ploegen tegen elkaar, die allebei opnieuw voor play-off II gaan. De Leuvenaars hebben het sowieso altijd op Cercle moeilijk, maar toch hebben ze voldoende kwaliteit in huis om er de drie punten te pakken. Anderzijds zijn ze meestal zwakker op verplaatsing dan in eigen huis, dat kan in het voordeel van Cercle spelen. Toch is OHL voor mij favoriet", vindt Annys.

Verbist

Bij de Vereniging zal men het allicht daarmee niet eens zijn, want daar ziet men een unieke kans om OHL op vier punten achterstand te zetten. De voorbereiding op dit treffen werd echter verstoord door de commotie rond doelman Bram Verbist, die door de komst van de Fransman Joris Delle op een zijspoor staat. De Antwerpenaar blijft wel bij de A-kern, maar is niet bij de selectie. Afwachten of de supporters dat pikken.

Speciale wedstrijd

Cercle-OHL is ook het duel tussen de enige twee clubs waar het groen-zwarte icoon Frederik Boi speelde. "Voor mij zal het inderdaad een speciale wedstrijd worden", luidt het op de website van zijn club, al is er uiteraard geen plaats voor sentiment. "Mits winst tegen een rechtstreekse concurrent zijn we mee met het peloton. Vorig jaar zagen we wat een slechte start kan veroorzaken, we moeten dus volop voor de drie punten gaan", besluit Boi.

Selectie Cercle Brugge: Delle, Coppens, Van Damme, Mertens, Cornelis, Buysse, Wils, Van Acker, Smolders, Staelens, Boi, Van Eenoo, De Waele, Uchebo, Monachello, Etock, Kabananga, D'Haene.

Selectie OHL: Bailly, Lenaerts, Vits, Buysens, Wijns, Pettersson, Robson, Thompson, Subasic, Messoudi, Van Goethem, Geraerts, Gíslason, Maia, Ngolok, Dehond, Azevedo, Ogunjimi, Cerigioni, Ruytinx en Kostovski.



Beleef de wedstrijd nog intenser!

Schrijf je in bij Unibet UNIBET en ontvang 60 euro gratis wedtegoed! Met een inzet van 60 euro verdien je 120 euro als de thuisploeg wint. Zet je 60 euro in op winst van OH Leuven, dan kan je dat 210 euro opleveren. Stel je bonus van 60 euro aan wedtegoed veilig. Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 60 euro gratis.

Meer nieuws