Datum: 08/11/2014 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Le Canonnier
Krijgen we vuurwerk in de Henegouwse derby?
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Krijgen we vuurwerk in de Henegouwse derby?
Foto: © photonews

Mouscron-Péruwelz ontvangt vanavond Charleroi in de eerste Henegouwse derby van het seizoen. Beide ploegen komen met vertrouwen aan de aftrap. RMP won bij Westerlo, de bezoekers hielden stand tegen Club Brugge.

Bij de thuisploeg worden Zinho Gano en Birger Verstraete uit de selectie geweerd. Ze hebben stoute dingen gezegd over coach Chihab in een interview. De twee huurlingen van Club Brugge kwijnen weg op de bank bij de B-ploeg van Lille en dienen enkel om voldoende Belgen op het wedstrijdblad te krijgen.

Mouscron-Péruwelz komt vanavond dus Belgen te kort en er zullen maar zestien namen op het blad staan. Het blijft toch een vreemde situatie daar op de grens tussen België en Frankrijk. Voorlopig kunnen we Chihab echter geen ongelijk geven. Zijn team doet het uitstekend in het eerste jaar in eerste klasse.

Selectie RMP: De Vlamynck, Cros, Boli, Delacourt, Monteyne, Peyre, Mohamed, Jeanvier, Vandendriessche, Michel, Pennacchio, Houzé, Mbemba, Dingomé, Contout, Perez, Diaby en Badri.

Bij de bezoekers kan Felice Mazzu niet rekenen op spits Rossini. De boomlange aanvaller is ziek. Vervoort, Saglik en Willems zijn nog steeds geblesseerd. Voor Baume, Daf en Diandy is er geen plaats in de selectie.

Selectie Charleroi: Vandermeulen, Dewaest, Kebano, Mata, Fauré, Galvez Lopez, Geraerts, Houdret, Kitambala, Mandanda, Marinos, Martos, Penneteau, Tainmont, François, Coulibaly, Leemans, Marcq, Ndongala en N'Ganga.

Kan Mouscron-Péruwelz zes op zes pakken?

RMP is favoriet in eigen huis. Voor de zege tegen Westerlo moest het wachten sinds eind augustus. De troepen van Chihab zullen dat willen verlengen. Een goeie gok van 60 euro op de jongens uit Lille kan 138 euro opleveren. Via deze link krijgt u die 60 euro bij Unibet gratis!

Meer nieuws