Datum: 28/09/2014 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Is de trein van Standard eindelijk vertrokken?
Is de trein van Standard eindelijk vertrokken?
Foto: © photonews

Standard won vorige week twee keer, tegen Rijeka en Waasland-Beveren. Ook in de Beker van België maakte het geen fout, nu wil het tegen hekkensluiter Lierse doorstomen en doorstijgen in het klassement.

Standard lijkt - eindelijk - een beetje de manier gevonden te hebben om punten te pakken, al is het voetballend gezien bijwijlen nog matig. De match van donderdag in Rotterdam tegen Feyenoord kan cruciaal zijn voor Europese overwintering, dus is het zaak om vertrouwen te tanken. En waarom niet tegen hekkensluiter Lierse?

Carcela sukkelt nog met een pubalgie, terwijl Jelle Van Damme wel terug fit is na rugproblemen. Ook De Camargo zit terug in de selectie van Guy Luzon, die dus speelmogelijkheden te over heeft.

Selectie Standard: Kawashima, Thuram, Milec, Ciman, Teixeira, Arslanagic, Van Damme, Andrade, Faty, Trebel, De Sart, Viera, Louis, Ono, Mpoku, De Camargo, Vinicius, Watt.

Bij hekkensluiter Lierse is het alle hens aan dek. Iets proberen rapen op Sclessin is dan nooit makkelijk, maar op deze match staat weinig druk voor de Lierenaars. De week nadien - thuis tegen Zulte Waregem - is het sowieso wel van moeten.

Bajkovic is speelgerechtigd, Losada terug speelklaar na een verrekking. Enkel op doelman Berezovskiy kan niet gerekend worden, hij is geblesseerd.

Selectie Lierse: Traore, El Messaoudi, Matoukou, Vellios, Kasmi, Losada, Keita, Goris, Zizo, Bensebaini, Wils, Tahiri, Hanin, Bourabia, Wanderson, Hafez, Masika, Ngawa, Curto, Bajkovic, Pauwels.

Kan Lierse stunten? 

Dan levert een gokje van 60 euro bij UNIBET je zomaar 630 euro op. En een gelijkspel? In dat geval mag je toch ook nog 324 euro bijschrijven op je bankrekening. Bovendien helpt Voetbalkrant.com je graag op weg. Stel via deze link je gratis wedtegoed (60 euro) veilig.

Meer nieuws