Datum: 02/10/2016 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Straks de Clasico, die Verschueren nu al aftrapt: "Standard moet niet rugzakken, maar hooligans buitenhouden"

Om 18u spelen Standard en Anderlecht de Clasico

Straks de Clasico, die Verschueren nu al  aftrapt: "Standard moet niet rugzakken, maar hooligans buitenhouden"
Foto: © photonews

Om 18u vechten Standard en Anderlecht het nog eens uit. We hoeven niet te zeggen dat het duel alweer enorm beladen zal worden en dat het voor het prestige en het vertrouwen een belangrijke match wordt voor beide ploegen.

Zowel Standard als Anderlecht hadden meer verwacht van hun Europese matchen tegen respectievelijk Ajax en Saint-Etienne. Voor beide trainers wordt het, net als voor veel van hun spelers, de eerste Clasico die ze betwisten. Voor veel jongens wordt het dus een nieuw gegeven om in een brandende hel te spelen.

Bij Anderlecht is Sofiane Hanni twijfelachtig. De aanvoerder moest donderdag naar de kant met last aan de adductoren. Beter nieuws is er over Youri Tielemans, die zonder problemen en zonder weerslag de negentig minuten volmaakte. Bij paars-wit worden er dus weinig wijzigingen verwacht.

Kapitein Hanni is twijfelachtig bij Anderlecht.

Michel Verschueren heeft op Twitter de debatten trouwens al geopend. Roger Vanden Stock maakt voor de eerste keer in twee jaar de verplaatsing naar Sclessin en de voormalige manager begrijpt de voorzitter, want... "Niet de rugzakken, maar de hooligans moet men bij Standard Luik buiten het stadion houden om echte sportiviteit te behouden."

Een uitspraak die wat olie op het vuur kan gooien bij de reeds lichtontvlambare supporters van Standard...

Wie pakt de punten straks? Een zege van de Rouches kan je via onze gratis bonus al meteen 165 euro maken. Een overwinning van paars-wit is goed voor 159 euro.

Meer nieuws