kvmKV Mechelen
cluClub Brugge
Datum: 17/12/2020 20:45
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Achter de Kazerne
Kans voor Club Brugge om leidersplaats te verstevigen bij het geplaagde KV Mechelen

Volg KV Mechelen - Club Brugge vanavond om 20u45 LIVE bij VOETBALKRANT.COM!

Kans voor Club Brugge om leidersplaats te verstevigen bij het geplaagde KV Mechelen

De wereld kan er voor Club Brugge weer wat mooier uitzien na donderdagavond, als het wint bij KV Mechelen. Blauw-zwart is nu al leider met twee punten voorsprong op Genk. De Limburgers komen dit weekend pas in actie. Een gelegenheid voor Club dus op de marge wat te vergroten.

Thuisploeg KV Mechelen heeft de punten echter evenzeer nodig, want het water staat de Manenblussers nu wel aan de lippen. Mechelen pakt geregeld uit met meer dan aardig voetbal, maar is ook specialist in het zichzelf in de voet schieten. Hierdoor is het inmiddels bijgebeend door Moeskroen en bedraagt de voorsprong op rode lantaarn STVV slechts drie punten.

Club Brugge speelde in Moeskroen overigens een inspirilatieloze wedstrijd op 28 november, maar sindsdien oogt het bilan van de manschappen van Philippe Clement wel fraai. Ze eindigden met een 4 op 6 in de Champions League en misten de achtste finales slechts op een haar na. In de competitie boekten ze zeges tegen STVV en uit bij Antwerp. Opvallend hoe vlot het ging op de Bosuil.

Covid-19 weegt op affiche

Naast de favorietenrol zit ook het vertrouwen dus langs de kant van Club, ook al haalde Mechelen in het laatste onderlinge duel in Jan Breydel een 2-0 op. Het coronavirus hakt overigens weer stevig in op de Mechelse kern. Van Damme en Voet zijn hierdoor niet beschikbaar, Vanlerberghe is out door een blessure aan de adductoren en voor De Camargo komt dit duel ook te vroeg. Bij Club geen Vormer door Covid-19.

Kan jij de uitslag van KV Mechelen - Club Brugge juist voorspellen? Waag nu je kans bij BETFIRST!

Meer nieuws