Datum: 29/04/2022 20:45
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Luminus Arena

RC Genk - KV Mechelen: welke ploeg pakt 6/6 en (voorlopige) leidersplaats in Europe Play Offs?

RC Genk - KV Mechelen: welke ploeg pakt 6/6 en (voorlopige) leidersplaats in Europe Play Offs?
Foto: © photonews

Racing Genk en KV Mechelen openen het Belgische voetbalweekend in de Cegeka Arena met een interessant duel in play off 2, oftewel de Europe Play Offs.

Na de winst van Genk tegen Gent vorige week, ligt de strijd om de winst in de Europe Play Offs weer helemaal open. KV Mechelen en RC Genk volgen nu op 2 punten van leider Gent en kunnen met een overwinning vanavond dus even aan de leiding komen. 

Dan zal Genk het toch beter moeten doen dan tegen AA Gent. Want zelfs tegen 10 Buffalo's hadden De Limburgers moeite om kansen bij elkaar te voetballen. Al heeft trainer Bernd Storck er wel vertrouwen in.

"Ik zag na de late winner tegen Genk hoe iedereen van de spelers zo betrokken was. Op training zie ik ook enorm veel spelvreugde. Samen met onze twaalfde man kunnen we vrijdag ook winnen van Mechelen. We zullen er alleszins alles aan doen om de supporters gelukkig naar huis te laten gaan", klinkt het.

Bij KV Mechelen zijn ze ook met een overwinning aan de Europe Play Offs gestart. Achter de Kazerne won Malinwa met 1-0 van Charleroi dankzij een doelpunt van Jordi Vanlerberghe. Door die overwinning branden ze in Mechelen ook van ambitie om de nacompetitie te winnen en te strijden voor het resterende Europese ticket.

Als we de geschiedenis erop na gaan, heeft Racing Genk wel een licht voordeel vanavond: KV Mechelen verloor al 11 wedstrijden op rij in Genk. Bovendien heeft de ploeg van Wouter Vrancken ook dit jaar geen al te beste uitreputatie.

Een gokje wagen via Betfirst?

Beide teams willen voor de overwinning gaan maar het verleden leert ons dat RC Genk heel veel kans heeft om te winnen: RC Genk wint + beide teams scoren: x2,90

 

Meer nieuws