Datum: 28/09/2005 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 2)
Inter ontvangt Rangers in leeg San Siro
Harald Berings
| 0 reacties
Inter ontvangt Rangers in leeg San Siro
Foto: © SC

De Glasgow Rangers wonnen twee weken geleden in een rommelige wedstrijd van FC Porto, en kunnen zo met een gerust hart afreizen naar San Siro. Voor Thomas Buffel en co is de wedstrijd tegen Inter de enige die niet persé gewonnen hoeft te worden, zij hebben niets te verliezen. FC Porto moet thuis winnen van Bratislava, wil het in het spoor van de leiders blijven.

Internazionale zit vanavond de eerste van vijf strafmatchen uit, in een leeg San Siro. Na het afsteken van vuurwerk richting Milan-doelman Dida kregen de Interfans namelijk een Europees stadionverbod opgelegd van de UEFA. Ook voor de komst van Glasgow Rangers moeten de Nerazurri het dus stellen zonder hun tiffosi.
Op sportief vlak loopt het anderzijds wel goed: de Milanezen verloren slechts één van hun laatste acht wedstrijden, en moesten al vier matchen lang geen tegendoelpunt incasseren. In de Champions League ging Inter winnen op het veld van Bratislava (0-1), maar zag het wel Juan Sebastian Véron uitvallen met een rode kaart.
Daartegenover staat dat de Rangers dit weekend de topper tegen Hearts verloren, en nu vijfde staan, op acht punten van de leider. Een stunt in een leeg San Siro zou een boost van vertrouwen teweeg brengen bij Thomas Buffel en z'n teamgenoten.

In het wellicht iets beter gevulde Estadio Dragão moet FC Porto vanavond zien te winnen van Artmedia Bratislava, als het Inter (of Glasgow Rangers) niet tever wil zien uitlopen.
Co Adriaanse zag in Glasgow een goede wedstrijd en ziet geen redenen om zijn basiselftal een andere vorm te geven. Nochtans zal hij het thuis moeten stellen zonder Pedro Emanuel en oude krijger Jorge Costa. Wellicht krijgt voorin man in vorm Benny McCarthy de voorkeur op Hélder Postiga.
FC Porto viert haar 112e verjaardag, en bij Artmedia Bratislava zouden ze dat feestje maar al te graag vergallen. Nochtans ziet Adriaanse in de Slovaken geen bedreiging: 'De wedstrijd zal volledig van ons afhangen, wij zijn namelijk een veel sterker team en iedereen verwacht van ons dat we het verschil maken. We moeten dan ook winnen, en dat maakt de druk er niet minder op.'

Meer nieuws