spaSpanje
itaItalië
Datum: 01/07/2012 20:45
Competitie: EK
Speeldag: Finale
Live Wordt Spanje weer Europees kampioen?
Fabian Morren
| 0 reacties
Wordt Spanje weer Europees kampioen?
Foto: © SC

La Roja en Squadra Azzurra kruisen vanavond in Kiev de degens in de EK- finale. Spanje kan tegen het stugge Italië geschiedenis schrijven in de Oekraïense hoofdstad.

Tomas Taecke in Kiev

Om 20.45 uur doen titelverdediger Spanje en revelatie Italië een gooi naar EK-winst. Het Olympisch stadion in Kiev is het toneel voor deze clash der voetbalstijlen. Spanje kan als eerste land drie opeenvolgende kampioenschappen op zijn naam schrijven, al zal dat tegen Italië - dat eerder Duitsland en Engeland naar huis stuurde - allesbehalve eenvoudig worden.

Precies drie weken geleden openden Spanje en Italië in een onderlinge confrontatie hun EK. De partij in Gdansk eindigde onbeslist (1-1), na doelpunten van Fabregas en Di Natale. Ondertussen baanden beide naties zich een weg richting de finale. Spanje zette in de uitschakelingsfase Frankrijk en Portugal opzij, terwijl Italië afstand nam van Engeland en Duitsland. Beide teams hadden één strafschoppenreeks nodig om vanavond in Kiev aan de aftrap te mogen verschijnen.

Aan Spaanse zijde zijn er geen blessures. De Italiaanse bondscoach kan opnieuw rekenen op Chiellini, die eerder hervatte tegen Duitsland, maar kent problemen wat betreft de inzetbaarheid van Abate en De Rossi.

Voor de partij, die om 20.45u op gang geblazen wordt door scheidsrechter Pedro Proença, is er een slotceremonie van 12 minuten. Alles is uiteraard LIVE te volgen op onze website.

UPDATE: Bij Spanje is er geen spoor van een spits. Fabregas zal weer in de aanval spelen. Italië begint met Balotelli in het team.
 

Meer nieuws