nedNederland
denDenemarken
Datum: 09/06/2012 18:00
Competitie: EK
Speeldag: Speeldag 1
Live Zimling speelt tegen Oranje
Fabian Morren
| 0 reacties
Zimling speelt tegen Oranje
Foto: © SC

Vanavond begint ook Nederland aan het EK. In de groep des doods kan Oranje maar beter een goeie start nemen. Concreet: winst tegen Denemarken is een must.

"Natuurlijk is Denemarken de underdog", windt de Nederlandse bondscoach Bert Van Marwijk er geen doekjes om. Grootste probleem voor Oranje: de defensie. En dan met name de positie van Joris Mathijsen. Die is immers geblesseerd en het valt nog af te wachten wie hem zal vervangen. Mogelijk kiest Van Marwijk voor Ron Vlaar, maar ook Wilfried Bouma maakt kans op de positie achteraan.

Bij Denemarken raakte Niki Zimling op de laatste training geblesseerd. De middenvelder van Club Brugge mist zo goed als zeker de wedstrijd tegen Oranje. Voorin rekenen de Denen op Nicklas Bendtner. Eriksen sukkelt met liesklachten, maar zal wel spelen.

Nog in deze groep: Duitsland en Portugal. U begrijpt dat de verliezer van deze wedstrijd voor een loodzware opdracht staat in de komende twee wedstrijden.

UPDATE 17.07: Niki Zimling is toch speelklaar geraakt en de middenvelder van Club Brugge speelt tegen Nederland. Bij Oranje vervangt Ron Vlaar de geblesseerde Joris Mathijsen.

De wedstrijd start vanavond om 18 uur en is uiteraard live bij ons te volgen!

Meer nieuws