Speeldag: Ronde 2
Stadion: Stade Louis II
Monaco behaalt knappe overwinning
Kristof Blomme

Monaco heeft Hamburg verslagen met 2-0. Vlak voor rust bracht Adebayor de Monegasken op voorsprong. Op het einde verdubbelde Veigneau de voorsprong. Voor Hamburg, Van Buyten en Mpenza is er echter nog niets aan de hand.

Bij Hamburg mochten zowel Van Buyten als Mpenza in de basis starten. In het eerste halfuur was er weinig doelgevaar. Enkel Sorlin en Plasil konden voor de thuisploeg vanuit de tweede lijn dreigen. Wächter kende geen problemen met hun schoten. Voor de bezoekers mocht ook Jarolim het eens proberen, maar hij vond Warmuz op z'n weg. Vlak voor de pauze kwam Monaco op voorsprong. Meriem kreeg de bal tot bij Adebayor. De Togolees aarzelde niet en bracht z'n ploeg op voorsprong.

Meteen na de pauze was opnieuw Adebayor gevaarlijk. Hij kon uithalen vanop de rand van het strafschopgebied, maar Wächter was bij de pinken. Hamburg had in de tweede helft het betere van het spel, maar tot grote kansen leidde dat niet. Boulahrouz zag wel nog een schot afgeblokt worden. Op het einde van de match kreeg de Nederlander nog de rode kaart na een fout op doelman Warmuz. Na een goeie pass van Sorlin kon Veigneau er uiteindelijk 2-0 van maken.

Hamburg blijft wel groepsleider met zes punten uit drie matchen. Monaco speelde voorlopig slechts twee wedstrijden, waarin ze drie punten behaalden.