Speeldag: Ronde 2
Stadion: Petrovskiy Stadion
Zenith neemt de leiding
Steurbaut Kersten

Zenith Sint-Petersburg heeft tegen Vitori脙隆 Guimaraes de drie punten thuis gehouden na een 2-1 overwinning. Spivak en Arshavin zorgden voor de Russische doelpunten. Neca tekende voor het Portugese tegendoelpunt.

De eerste kans in de wedstrijd was voor de bezoekers, maar het schot van Targino belandde naast het doel. Zenith zette meer druk en kwam beter in de wedstrijd. Een vijftal minuten voor de rust werden de Russen beloond voor hun inzet. Spivak zette een strafschop om na een fout van Medeiros op Denisov. Medeiros kreeg een tweede gele kaart voor zijn overtreding en mocht vroegtijdig gaan douchen.

Guimaraes probeerde terug te komen in de tweede helft, maar opnieuw Targino was ongelukkig in de afwerking. Aan de overkant kende Arshavin meer geluk: 2-0. Vijf minuten later sloegen de bezoekers toch nog terug via Neca. Zenith kwam na een rode kaart van Radimov ook met tien man te staan, maar hield de voorsprong vast.

Dankzij de overwinning staat Zenith alleen aan de leiding door het gelijke spel tussen Besiktas en Bolton Wanderers. [AN]